כשממש מתחשק לכם להכין משהו קטן וטוב לאירוח, או סתם לעצמכם (כן, כי גם לכם מגיע!) מיני קישים יכולים להיות בול הפיתרון המתאים- גם קטנים, גם אפשר להכין את הבלילה מראש, גם לא קשים להכנה וגם טעימים. אז מי צריך יותר מזה ?!.
מתכון למיני קישים פטריות
מנות: 12-14 קישים בתבנית מאפינס סטנדרטית | חלבי
מצרכים:
20 גרם חמאה
כף שמן
בצל קצוץ
סלסילה פטריות שמפיניון קצוצות
2 כפות אבקת מרק פטריות של אסם
3 כפות עירית קצוצה
גביע קוטג'
חצי כוס חלב
100 גרם גבינה צהובה מגוררת (עמק, גאודה, קשקבל)
100 גרם גבינה בולגרית מפוררת
3 ביצים
מלח ופלפל שחור גרוס
כוס קמח תופח
אופן ההכנה:
1. מחממים מחבת עם חמאה ושמן ומטגנים בצל כ-5 דקות להזהבה קלה. לאחר מכן מוסיפים פטריות ומזהיבים 5 דקות
2. מוסיפים אבקת מרק פטריות, מערבבים 2 דקות ומצננים.
3. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים שקעים של תבנית מאפינס.
4. מערבבים בקערה את שאר החומרים למעט הקמח, מוסיפים את רוטב הפטריות שהכנו ומערבבים
5. מוסיפים קמח ומערבבים רק עד שהקמח נספג בתערובת
6. יוצקים את התערובת עד 2/3 גובה השקעים
7. אופים 20 דקות או עד שהמאפינס זהובים וקיסם הננעץ באחד מהם יוצא יבש עם פירורים לחים.

טיפ: למידה ותרצו מאפים תפוחים יותר, הוסיפו לתערובת כוס נוספת של קמח תופח.
אם רוצים להגיש חם לאורחים: ניתן להכין את התערובת מראש, מלבד הקמח שאותו מוסיפים סמוך לאפייה, מערבבים קלות, יוצקים לתבניות משומנות ואופים עד להזהבה.
מומלץ להגיש עם רוטב שמנת
אופן ההכנה: מערבבים גביע שמנת חמוצה או יוגורט עם מעט מיץ לימון, מלח, פלפל ועירית קצוצה.
===============
באדיבות אורלי פלאי-ברונשטיין ל'אסם'.
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים