מלכת הכוורת: מתכון לעוגת דבש וקרם אגוזים - סרוגים

מלכת הכוורת: מתכון לעוגת דבש וקרם אגוזים

'מלכת הדבורים' (מלכה ובצדק) היא ללא ספק עוגה שעונה על הקריטריונים שלי לעוגת דבש שמשאירה זיכרון מיוחד. מתכון לעוגת דבש

<a href='/נבחרת-סרוגים/?authorName=לינוי-משעלי'>לינוי משעלי</a>, חדשות סרוגים
מלכת הכוורת: מתכון לעוגת דבש וקרם אגוזים
  צילום: שאטרסטוק

חשבתם פעם ברצינות כמה עוגות דבש כבר אפשר לאכול בחג אחד? אם אתם שואלים אותי, תספיק לי עוגת דבש אחת, מושקעת במיוחד שתשאיר לי זיכרון מתוק בפה לפתיחת השנה היהודית.

'מלכת הדבורים' (מלכה ובצדק) היא ללא ספק עוגה שעונה על הקריטריונים שלי לעוגת דבש שמשאירה זיכרון מיוחד.

אומנם אחרי ארוחת החג המפוארת לא תוכלו לאכול אותה כי היא חלבית, אבל זה ללא ספק זה מה שהופך אותה לעוגה שווה במיוחד מתוך עשרות עוגות דבש שמציפים אותנו. (למען האמת לאחר בדיקה קצרה שלי, גם אם תחליטו להחליף כמה מצרכים חלביים למצרכים שהם פרווה. לדוגמה: במקום שוקולד חלב, אז שוקולד מריר פרווה. עדין העוגה עומדת בקריטריונים של עוגה מרשימה ומפתיעה).

את המתכון המפורט לעוגה הזו חושף השף קונדיטור, קלוד בן סימון הישר מהמטבח המפואר של מלון וולדורף אסטוריה, בירושלים. אזהרה מראש: אל תיבהלו מכל השלבים זה רק נראה ארוך, אבל לאחר שתקראו הכול תבינו שאין כאן משהו בלתי אפשרי. הכול בר ביצוע ומפורט מאוד.

מתכון לעוגת מלכת הדבורים

המתכון מיועד ל2 עוגות בגודל 20 ס"מ על 20 ס"מ

שלב א' –'סבלה אגוזים'

מרכיבים:

90 גר' חמאה

90 גר' סוכר חום

110 גר' אגוזי לוז טחונים

90 גר' קמח

אופן הכנה:

מערבבים את כל המרכיבים במיקסר עד לקבלת בצק פריך ואחיד, מאחסנים במקרר לשעה. לאחר מכן, פותחים את הבצק, מרדדים את הבצק  בין 2 דפי אפייה לעובי 0.5 ס"מ, מניחים על תבנית אפייה במסגרת של 20 ס"מ על 20 ס"מ (ללא נייר אפייה מעל). מכניסים לתנור ל-12 דקות ב-160 מעלות.

שלב ב' – ביסקוויט עוגת דבש

מרכיבים:

ביצה אחת בגודל M

2 כפות סוכר לבן

170 גר' דבש

20 גר' ריבת תות

200 גר' קמח

כפית אבקת אפייה

קורט מלח

50 מ"ל מים

כפית קינמון

כפית קקאו

אופן הכנה:

מערבבים בקערת מיקסר את כל החומרים יחד, עד לקבלת מסה אחידה. יוצקים את המסה על הסבלה אגוזים האפוי שהכנו מראש, בתוך המסגרת. מכניסים  לתנור לעוד 15 דקות  ב-160 מעלות. לאחר האפייה מוציאים את העוגה מהמסגרת ומניחים בצד על רשת שמונחת על תבנית.

שלב ג'- ציפוי שוקולד

מרכיבים:

500 גר' שוקולד חלב איכותי

125 גר' שמן אגוזים/קנולה

250 גר' שקדים גרוסים קלויים

אופן הכנה:

ממיסים את השוקולד בסיר (מומלץ בבן מארי), מוסיפים את השמן ומערבבים היטב. ואז מוסיפים את השקדים הגרוסים. יוצקים את הציפוי שוקולד על העוגה, ומצפים אותה היטב מכל הדפנות.

שלב ד' – קרם דבש ואגוזים

מרכיבים:

210 מ"ל שמנת מתוקה

80 גר' דבש

6 גר' אבקת ג'לטין

25 מ"ל מים

170 גר' פרלינה אגוזים/נוגט אגוזים

30 גר' שוקולד חלב

450 מ"ל שמנת מתוקה

אופן הכנה:

בקערה נפרדת מערבבים את האבקת ג'לטין והמים היטב ומניחים בצד.

מרתיחים את ה-210 גר' שמנת מתוקה עם הדבש ואז לאחר ההרתחה מוסיפים את הג'לטין מורידים מהאש ומערבבים.

בקערה נפרדת מערבבים את הנוגט והשוקולד חלב, מערבבים היטב ומעל יוצקים את השמנת והדבש שהרתחנו. מערבבים  היטב ואז מוסיפים את ה-450 גר' שמנת מתוקה, מערבבים ומאחסנים במקרר ללילה אחד.

למחרת מוציאים מהמקרר את הקרם דבש ואגוזים, מקציפים במיקסר במהירות בינונית עד לקבלת קרם אחיד, חלק ואלסטי.

בעזרת צנטר זילוף משונן מספר 14, מזלפים את הקרם על העוגה ומקשטים עם אגוזים ושקדים. ניתן להוסיף פחזניות כדקורציה.

 

הצלחתם להכין את העוגה האגדית הזו? שתפו אותנו ואולי נשקול להתארח אצלכם 😉

ולסיכום: שתהיה לנו שנה מושקעת ומתוקה לפחות כמו העוגה הזו…

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו