לאחר הפרסום על 25 חברי הכנסת שחתמו על קריאה לחוקק במיידי את חוק ההסדרה על מנת למנוע את פינוי עמונה ולהסדיר את ההתיישבות אחת ולתמיד, ולאחר הדיווח שאחד מחמשת הח"כים שסירבו לחתום הוא צחי הנגבי, הוציא הנגבי הודעה בה הוא מתרץ את החלטתו שלא לחתום על העצומה.

בהודעה שנמסרה מטעמו, נכתב כי "השר צחי הנגבי הודיע כי הוא תומך בכל מהלך שיאתר פיתרון למצוקתם של המתיישבים בעמונה, בעופרה ובכל ישוב בו צפויה בעיה בעקבות פסיקת בג״צ".

על פי ההודעה "השר הנגבי הבהיר כי אינו חותם על עצומות באופן עקרוני, שכן שרים נבחרים כדי לפעול ולא כדי להצהיר הצהרות שאין בהן ממש.  לדברי השר הנגבי, ראש הממשלה פועל באופן נמרץ עם שרת המשפטים והיועץ המשפטי לממשלה למציאת פיתרון מעשי לבעיה".

לאחר הנגבי, גם יו"ר ועדת החוץ והבטחון, אבי דיכטר הרגיש צורך לספק הסברים לאי תמיכתו בעצומה: "למען הסר ספק, אני תומך בפיתרון חוקי לבעייה שנוצרה לתושבי עמונה ובעצם לכל מי ששלח ו/ או תמך בהגעתם להתיישב במקום", מסר דיכטר.

לדבריו: "עם זאת, כחבר כנסת אינני נוהג לפעול בדרך של עצומות ומכתבים. לכשתעלה הצעת חוק בעניין, אקבע את עמדתי. אני מקווה שיימצא במהרה פתרון חוקי שימנע את הריסת הבתים. כפי שניתן לראות, המערכת הממסדית פועלת כדי להגיע לפתרון כזה".