ההיסטריה והפאניקה המוגזמות ששידרו כלי התקשורת התל-אביבים ומפלגות המרכז-שמאל מיום שישי ועד בוקר יום ראשון עשויות להפוך לחרב פיפיות נגדן.

הדיווחים והפושים מצד ערוצי הטלויזיה ואתרי האינטרנט על "קרבות באוטובוסים", "פקקי ענק בכבישים" ומערך טרמפים מופקר של מפלגת יש עתיד, הראו כי ההיסטריה הייתה מיותרת.

משרד הבטחון נערך באופן מופתי להסעות החיילים מתחנות הרכבות המרכזיות לבסיסים בדרום או בצפון – כפי שעשה עד לפני שנה בכל יום ראשון בבוקר. גם העומס החריג בכבישים, התגלה כפקקים רגילים של יום ראשון. ומי שדיווח על דחיפות בין חיילים בתור לאוטובוסים, כנראה ראה בפעם הראשונה בחיים שלו, את המציאות של חיילים ביום ראשון.

בשעה 10:00 כבר עדכן דובר אגד, כי אף חייל לא מחכה להסעות, וכי תחנות ההסעה (שאטלים), המחליפים את הרכבות פועלים כסדרם. בצהריים עדכן מוקד התנועה של המשטרה כי התנועה מתנהלת כסדרה בכבישים הבין-עירוניים. ובקיצור – למרות השבתת רכבת ישראל – החיים מתנהלים בצורה רגילה.

אפשר גם בלי חילול שבת

דווקא ההיסטריה המיותרת של החילונים, וההכנה הטובה של משרד הבטחון ואגד, לימדו כי אפשר להסתדר באופן זמני בלי רכבת באמצע השבוע. למרות התחזיות הקודרות והאיומים בקטסטרופות שיובילו ל'פיקוח נפש' מסתבר כי רוב החיילים הגיעו לבסיסם בזמן, הנוסעים הגיעו לעבודתם בשעה סבירה, והפקקים בכביש החוף גם היו בסך הכל רגילים ליום ולשעה.

החילונים איבדו כעת את הקלף החזק שמכריח את המדינה לבצע את התיקונים ועבודות התשתית דווקא בשבת. ובדיון עתידי, שאלת 'פיקוח הנפש' לא תשמש כחותמת אוטומטית שתכשיר כל עבודה בשבת. הנה, הרכבת הושבתה ל-24 שעות באחד הימים הלחוצים שלה, והשמיים לא נפלו.

מדינת ישראל תוכל לצאת ממשבר השבת הנוכחי, חסונה יותר, כשהיא יודעת שיש לה גיבוי במקרה של נפילת עורק תחבורה ראשי, ובעיקר יהודית יותר – כשהשבת שייחדה את עם ישראל לאורך כל ההיסטוריה תקבל את המקום הנכון שלה גם במציאות הישראלית.