קריקטורת השנאה.

יו"ר מפלגת 'הבית היהודי' בחולון, שלומי תמם, הגיש בשם ראשי סניפי 'הבית היהודי' תלונה במשטרה על הסתה נגד ראשי עיתון 'הפלס' בגין הקריקטורה המסיתה שפרסמו נגד סגן שר הביטחון הרב אלי בן דהן.

יו"ר מועצת ראשי הסניפים של הבית היהודי, עמיעד טאוב שיזם את הגשת התלונה אמר: "אנו מבכים את היחס המזלזל כלפי נציגינו סגן שר הביטחון הרב אלי בן דהן איש ספרא וסייפא ונציג ציבור אמיתי ואיכותי ודורשים כי נציגי הציבור החרדי בכנסת ובממשלה ישמיעו את קולם בעניין בקול ברור ויבהירו כי לא רק שההסתה אינה יוצאת מבית מדרשכם היא גם אינה מקובלת בבית מדרשם".

כזכור, קריקטורה שפורסמה בסוף השבוע האחרון בעיתון 'הפלס' הירושלמי ורצה בשעות האחרונות ברשתות החברתיות, מציגה את הרב אלי בן דהן כתליין המבקש לכרוך חבל סביב צווארו של תלמיד ישיבה, כאשר כריכת החבל מתארת את גיוסו לצה"ל.

ראוי לציין כי בקריקטורה נראה הרב אלי בן דהן כשהוא לבוש במדי כדורגל וזאת בעקבות רצונם של הקיצוניים לטשטש את זהותו כרב.

(הקריקטורה המזעזעת בעיתון 'הפלס')

אמש (שני) הגיב בן דהן לקריקטורה: "בושה וחרפה לראות כזו קריקטורה ומה שאותי מטריד עוד יותר שזה הכל בשם התורה – פשוט מחליא, אין לי מילה אחרת, ביזיון גדול מאוד", אמר בן דהן בראיון לגל"צ.

מי שעוד הגיב הוא סגן עורך עיתון 'הפלס' שסירב להתנצל על הקריקטורה ואמר כי "הקריקטורה אומרת דבר מאוד פשוט – סגן שר הביטחון כורת את הענף שבחור הישיבה רוצה להיתלות עליו".

https://soundcloud.com/glz-radio/zfgslu1ysxep