יו"ר הבית היהודי, שר החינוך נפתלי בנט, היה נתון בימים האחרונים תחת מתקפה של גורמים רבים מהמערכת הפוליטית וזאת בעקבות ביטול חוק הליב"ה, לפיו בית ספר במדינת ישראל יקבל תקצוב רק אם מלמדים בו את לימודי הליב"ה. החוק חוקק בתקופתו של הרב שי פירון כשר החינוך ובוטל בקדנציה הנוכחית כחלק מההסכם הקואליציוני של הליכוד עם המפלגות החרדיות.

אלא שלטענת בנט כל הטענות שנשמעו נגדו בתקשורת אינן מדוייקות וכלל אינן נכונות. לשם כך פרסם בנט הודעה מפורטת ובו הוא מגולל את כל האמת מאחורי ביטול החוק טבעיקר מהן ההשלכות.

תחת הכותרת "כל האמת על "ביטול לימוד ליבה של החרדים", טען בנט כי ביטול החוק לא באמת ימנע מהחרדים ללמוד את מקצועות הליב"ה.

"נכון שעד לפני מספר ימים התלמידים החרדים למדו מתמטיקה ואנגלית, ועכשיו הממשלה ביטלה את חוק חובת ליבה, ומאות אלפי חרדים מעתה יפסיקו ללמוד?", תהה בנט והשיב: "לא ולא".

בנט המשיך וכתב: "הנה האמת: יש כ-440,000 תלמידים חרדים. כ-40,000 מתוכם אינם לומדים מתמטיקה ואנגלית. הם לומדים במה שנקרא "מוסדות פטור". יתר ה-400,000 כבר לומדים מתמטיקה/אנגלית ברמות שונות (בדרך כלל ברמה נמוכה מדי, ואגיע לכך מיד)".

לדברי בנט: "כבר שנים ישנו כלל פשוט: כעומק הלמידה, כך גודל התקציב. למשל, בית ספר חרדי בו לומדים 100% מהליבה, מקבל 100% מהתקציב. בית ספר בו לומדים 75% מהחומר, מקבל 75% מהתקציב של ילד רגיל. בבתי הספר "פטור" בו לא לומדים ליבה בכלל, מקבלים 55% מהתקציב. כך היה עד 2013-2014".

בנט מבקש לעשות סדר בשמועות ובספקולציות ואומר כי "חוק הליבה" של לפיד עשה רק דבר אחד: הוא הוריד את התקציב למוסדות ה"פטור" מ55% ל35%. זהו. לא חובת לימוד, לא מיליון תלמידים, וגם לא 100,000 תלמידים. החוק עסק ב-40,000 תלמידים בלבד (1.8% מתלמידי ישראל). יתר ה400,000 שכבר לומדים ליבה אינם קשורים לחוק כלל".

בשלב הזה חושף בנט נתון מדהים ואומר כי "החוק מעולם לא הופעל. לפיד ושות' דחו את ההפעלה שלו לשנת 2018 (!). כן. מה ששמעתם. הם לא התכוונו "להפעיל" את החוק, ולכן דחו אותו לקדנציה הבאה. למה? כי הם ידעו שאף תלמיד חרדי לא יתחיל ללמוד ליבה רק כי הורידו ב20% את התקציב".

לאחר מכן עושה בנט סדר בעובדות ובמספרים: "אז נעשה סדר: לפיד חוקק חוק שנוגע ל1.8% מתלמידי ישראל(40 אלף מתוך 2.3 מיליון) ופחות מעשירית (!) מהחרדים. החוק בכלל לא מחייב ללמוד ליבה אלא רק מצמצם את התקציב, והוא נקבע להיכנס לתוקף 4 שנים ממועד החוק".

"אכן, נתניהו חתם עם החרדים על ביטול החוק הזה שממילא לא נכנס לתוקף. אף תלמיד חרדי לא החל ללמוד ליבה בשל חוק זה שלא נכנס לתוקף, ואף תלמיד גם לא היה מצטרף בשל כניסת חוק זה לתוקף".

"אז תכל'ס, מה עושים?", תהה בנט. ופירט את דרך פעולותיו בכל הנוגע לנושא הליב"ה: "אני מתמקד ב400,000 החרדים (מעל 90%) שכן לומדים ליבה. רמת הלימוד אינה גבוהה מספיק כדי לאפשר להם גישה למקצועות איכותיים. המשימה שלי היא אדירה: להעלות את הרמה. לעבור מ3 יחידות ל5 יחידות. לגייס מורים מעולים. לרענן את חומר הלימודים. בקיצור, המון עבודה קשה ועקבית. ואת זה אנו עושים. ויש התקדמות לא רעה בכלל. בלי כותרות. בלי חוקים מיותרים ללא תכלית. מרבית החרדים כבר רוצים ללמוד ברמה גבוהה יותר. לא צריך עונשים, ולא כסאח. רק לעבוד איתם בשקט וביחד".

"זהו. זו האמת. בפעם הבאה שפוליטיקאי צועק: "איך הממשלה הפסיקה לימודי ליבה של החרדים" תדעו לספר לו את המציאות כי אולי הוא לא כל כך מעודכן".