בעקבות הפרסום באתר 0404 אודות תפיסתו של מדליף מסמך 'עמונה' לערוץ 10 בשבוע שעבר, ועד מתיישבי השומרון, יוצא הערב (שלישי) במתקפה חריפה נגד המנהל האזרחי.

"בשעות האחרונות התבשרנו כי מדליף המסמך, לכאורה, בעניין עמונה הוא לא אחר מאשר בכיר במנהל האזרחי", מסרו גורמים בוועד מתיישבי השומרון. "מדובר במסמך סודי שבו הביעו שרים יחד עם היועץ המשפטי לממשלה את האלטרנטיבות המשפטיות על מנת להסדיר את היישוב עמונה ובכך להכשיר ישוב נוסף ביהודה ושומרון".

עוד נאמר כי "מדובר בעוד אחת מהשערוריות, אם לא הגדולה שבהן, בה המנהל האזרחי, שב ומראה כי האינטרס לשמירת ההתיישבות הינו ממנו והלאה וכי השמירה וחיזוק הפלסטינים ביהודה ושומרון מהווים עבורם ערך עליון".

ראוי לציין כי עם היוודע הפרשיה החמורה, מיהרו במנהל להוציא תגובה והודיעו כי הקצין הבכיר שהדליף פוטר.

"אנו בוועד מדגישים חזור והדגש כי המנהל האזרחי הינו גוף שאינו מבין את מהותו ואינו סר למדיניות הממשלה וכוונותיה ביו"ש. אנו מברכים על פיטוריו של אותו קצין בכיר ודורשים המשך חקירה מעמיקה על התנהלותו הבוטה של המנהל האזרחי בשנים האחרונות"

בהודעה שפורסמה טעם הוועד צויין כי מדובר במי שפיקד על הריסת הבית של מנכ"ל ועד מתיישבי השומרון: שגיא קייזלר.

"גילוי נאות, על פי המידע שבידנו מדובר בקצין בכיר שבין השאר היה אחראי על הריסתו הברוטלית והבריונית של בית מנכ"ל הוועד שגיא קייזלר ומשפחתו, תוך כדי שהעביר מידע כוזב, סילף עובדות, והפעיל לחץ מאסיבי על שר הבטחון להריסת הבית מתוך נקמה על פעילות הוועד ומלחמתם בעבודת הפיקוח הסלקטיבית של המנהל האזרחי"

בסוף כתבו:"אין בנו שמחה לאיד ויחד עם זאת אנו מאמינים כי 'סוף גנב לתליה".