סערת חיסול המחבל.

משפטו של החייל היורה, אלאור אזריה, החשוד בירי במחבל מנוטרל, נמשך גם היום (שלישי). בין העדים שמסרו את גרסתם לאירוע היה מפקד גדוד שמשון בו משרת אזריה, סא"ל דוד שפירא.

בזמן החקירה הנגדית, שתוכנה הובא באתר 'וואלה', הטיח הסנגור בשפירא את התצהיר שנגבה ממנו על ידי חוקרי מצ"ח: "במקום להרגיע את החייל, אתה אומר לו ואני מצטט: 'אני לא צריך לוחם כמוך אתה כבר לא לוחם אתה שקרן' . עשית לו משפט שדה". המג"ד השיב: "אמרתי לו את זה אחרי שהוא מסר את גרסתו לירי, ואני לא רואה שום בעיה לומר לו את האמת בפנים, כשהוא משנה את הגרסה שלו".

שפירא התייחס לשיחה שלו עם אזריה."ניסיתי להבין מדוע ביצע את הירי. הוא אמר לי שהוא זיהה את המחבל זז ולידו סכין. שאלתי אותו למה לא התקרבת ובעטת בסכין וירית הוא ענה שחש סכנה. אמרתי לו שאני חש שהוא לא דובר אמת כי לתום הוא אמר משהו אחר". התובע שאל אותו אם בשיחה עם אלאור הוא דיבר איתו על חשש ממטען. שפירא ענה: "הוא לא דיבר על חשש ממטען, רק מסכין שהייתה בסמוך למחבל".

בתחילת עדותו התבקש המג"ד לדבר על תעודת ההצטיינות שהעניק לאזריה בסיום המסלול הקרבי, ועליה דיבר בעדותו. "לכל אורך הדרך, אזריה היה אחד מהחיילים הטובים ביותר משקיע וללא אירועי משמעת. כמה שבועות לפני האירוע אישרתי את המינוי שלו לחובש פלוגתי (חופ"ל) כי מדובר באחד החיילים הטובים ביותר ובאחד החובשים הטובים היותר".

ביחס ליום התקרית, אמר סא"ל שפירא: "הפקודה לתום (תום נעמן מפקד הפלוגה) הייתה לדאוג לפנות את המחבלים מהזירה כמה שיותר מהר בין שהם חיים או מתים מהזירה. הנחיתי אותו לבידוד הזירה וטיפול בפצועים". כשהגיע לזירה ראה את המחבלים: "שניהם נראים לי גמורים".

התובע שאל את המג"ד אם הוראות פתיחה באש מבחינות בין זיהוי ודאי למטען לבין חשש ממטען. המג"ד השיב בחיוב והסביר: "בחשד למטען יש לבודד את הזירה ולהמתין לחבלנים ובמצב שיש מטען חבלה ויש כוונה, כשרואים שהוא עומד להפעיל את המטען ויש יכולת למחבל להפעיל אותו, אז ההוראות אומרות שיש לירות במחבל כדי לנטרל את האיום". התובע המשיך: "אתה מכיר עוד אירועים כאלו?". המג"ד השיב: "אני לא מכיר עוד אירוע כזה של ירי במחבל פצוע".

עם תחילת החקירה הנגדית של הסנגורים, אמר עו"ד אייל בסרגליק, המייצג את אזריה לשפירא: "אתה לשיטתי, לא מחובר לחיילים שלך ואפילו מנותק מהמציאות. אתה לא יודע מה החיילים אמרו בעדותם במצח בנוגע לחשש מסכנה". בסרגליק המשיך ושאל: "חיילים שלך העידו שלא עברו אימון על בידוד זירת אירוע ולא תדריכים ודימוי מצבים של חגורת נפץ על מחבלים?". שפירא השיב: "קודם כל אני לא הייתי בעדותם במצ"ח ואני לא יודע את כל מה שהם אמרו לכם, אני מתייחס לעובדות שאני מכיר. עשו תרגילים ויש תדריכים לפני התעסוקה ובמהלכה, אז האמירה הזו היא מן הסתם חלקית ואני לא מקבל אותה". הוא הסביר עוד כי "האיומים המרכזיים שבהם עסקנו בתדריך לפני כל משימה היו דקירה וירי".

בהמשך עמד בסרגליק על הקשר בין אזריה למג"ד בימים שאחרי התקרית, ואם דברי האחרון על האירוע השפיעו עליו. "אתה חשבת שתהיה עד בתיק, והמשכת לדבר איתם?", תהה הסנגור. "אני מפקד שלהם ומחובתי לדבר איתם מלבד על החקירה והתחקיר המבצעי". עורך הדין הקשה: "אתה אומר להם שזה אירוע חמור, זה לא משפיע עליהם?". שפירא מסר: "אכן ציינתי שמדובר באירוע חריג. אמרת חמור? יכול להיות לא זוכר".

לאחר מכן חשף בסרגליק פרטים מזוויעים אודות מה שהתבקש אזריה לעשות לאחר הירי: "ידעת שאלאור נדרש לאסוף את המוח של המחבל?", הפציר עורך הדין במג"ד. "ידוע לי שהוא השתתף בניקיון הזירה והכוח השתתף בזה אני לא רואה שום פסול בזה", אמר שפירא. "על ידי היורה? דווקא הוא? זאת לא אטימות שחייל שעבר טלטלה נפשית כזו?", מתח ביקורת הסנגור. "זה קרה לפני השיחה שלי, בזמן שהמשיך להיות חלק מהצוות ואני לא רואה בזה פסול". עם זאת, המג"ד הבהיר כי לא נאמר לו שהחייל נדרש לאסוף את חלקי המוח של המחבל".