לאחר שמח"ט יהודה לשעבר, אל"מ יריב בן עזרא, העיד במשפטו של אלאור אזריה ואמר כי לא הייתה שום הצדקה לירי, שנגרו של החייל היורה תוקף את עדות המח"ט ואומא כי מדובר בעדות בעייתית מכיוון שהוא לא היה בשטח אלא מסתמך על מה שראה בסרטון.

"מדובר בעדות שמסתמכת על מה שהוא ראה בסרטון", אמר עורך הדין אייל בסרגליק בראיון לערוץ 10. לדבריו: "הוא לא תיחקר את החייל, שאף לא היה בתחקיר הצה"לי בניגוד לכל נוהל תקין. התחקיר בסופו של דבר הוא לטובת החייל".

רב"ט מ', חברו לפלוגה של אלאור אזריה, העיד גם הוא אתמול בפני בית הדין וסיפר כי לא חש מאוים מהמחבל, אבל הוסיף כי "לפי מה שלמדנו, אין בחברון איום מטענים. אם היה מטען על המחבל, אז הייתי מת ובכך אלאור הציל אותי ועוד לוחמים. היה בזירה לחץ מטורף עוד לפני הירי. לא שמעתי צעקות על חשש למטען".

לדבריו, התקרית השפיעה על הלך הרוחות בתוך הפלוגה של אזריה. "אחרי האירוע דיברו איתנו כי פחדנו שהמדינה לא נותנת גב לחיילים וניסו להוריד מאיתנו את הלחץ", הוא סיפר. "חשנו שלא נותנים גב לאלאור שצריך לעבור את כל ההליך הזה. המפקדים אמרו שהאירוע לא בסדר, מי ששמע את הדברים היו החיילים, חלקם עדים כאן. אם הייתי רואה שהמחבל מזיז את היד ומנסה להפעיל, הייתי יורה בו. בזמן אמת לא ראיתי דבר כזה".