בחודש הבא צפוי להיערך בגני התערוכה בתל אביב כנס "בכל לבבך" תחת הכותרת "יום עיון בעבודת ה'". בין הדמויות שיעבירו שיעורים באותו הכנס ניתן לראות את שמותיהם של רבנים, אמנם וסלבריטאים שחזרו בתשובה. את האירוע מארגנת זו השנה החמישית ישיבת ההסדר ברמת גן.

על פי הדיווח בגל"צ, אחד הרבנים שיעביר שיעור באותו יום עיון הוא הרב דניאל הכהן סטבסקי, הרב שערך את החופה ב"חתונת השנאה" במהלכה הונפה תמונתו של התינוק שנשרך עלי דוואבשה תוך כדי שהחוגגים נועצים בתמונה סכינים.

כזכור, הרב סטבסקי התבטא בעבר ואמר כי "בידוע שכל המעשים המבקשים לייחס ליהודים, ערבים עשו, ואף חלקם הפרובוקטורים של המחלקה היהודית של השב"כ עשו על מנת להפלילם. כאשר בסופו של דבר ייוודע שיד הערבים בדבר בוודאי מאוכזבים מאוד יהיו מייסדי ומפעילי המחלקה נגד יהודים של השב"כ".

על פי הדיווח, חלק מהאמנים שצפויים ליטול חלק עם הרב סטבסקי באירוע אינם מבינים כיצד הוא הוזמן לאירוע כזה. בשיחה לגל"צ אמר עודד מנשה כי "בשל עבודתי הגדולה וזמני הקצוב לא נכנסתי בכלל לעומק העניין מה זה בכלל האירוע הזה".

"אני מודה שאני לא יודע מה זה, אבל עכשיו כשאני שומע אני אברר ואני רוצה לבדוק", הסביר מנשה, "הדברים הללו בהחלט צריכים להיבדק ויש לשאול מי זה, ומה התוכן – בהחלט מותר לשאול שאלות. אולי ישכנעו אותי ואולי לא".

ממשרד החינוך, שהוא אחד מנותני החסות לאירוע, נמסר בתגובה: "המשרד לא מעורב בתכני האירוע המדובר". ומעיריית רמת גן נמסר כי "הם אינם מעורבים לא במימון האירוע ולא בגיבוש התוכן".

מנכ"ל ישיבת ההסדר רמת גן, אורי פינסקי, מסר בתגובה: "בכנס 'בכל לבבך' אין כל נגיעה בעניינים פוליטיים. הוא עוסק אך ורק בענייני עבודת השם. עשרות רבנים, מרצות ומרצים מכל קצות הקשת הדתית לאומית וכן רבנים חרדיים מופיעים בו בענייני עבודת השם. מנהלי הכנס אינם משטרת דעות ואין מתפקידם לבחון את ההתבטאויות הפוליטיות של כל המרצים. אם הטענות נכונות ומי מהמרצים אכן התבטא בניגוד לחוק אזי אנו סומכים על רשויות אכיפת החוק שידעו לטפל בכך".

ראש עיריית רמת גן, ישראל זינגר, אמר בשיחה לגל"צ כי אם באמת סטבסקי ישתתף בכנס אז החסות תורד. "לא מכיר את כנס הזה ולא מתחמק, יש הרבה אירועים שקורים תחת חסות העירייה. אם אכן העובדות נכונות אז כמובן שנוריד את החסות".