יוצרים תהילים בעיר דוד 2016. גן לאומי עיר דוד גאה לארח ערב של יצירה, מוסיקה, תיאטרון ולימוד בהשראת ספר תהילים ודמותו של דוד המלך.

לאור ההצלחה בשנה שעברה, הפסטיבל חוזר עם שלל מופעים מוזיקליים ומפגשי יצירה בהשתתפות חנן בן ארי, עמיר בניון, שולי רנד, להקת עלמא, ועוד שלל יוצרים, אנשי רוח ושחקנים.

'פסטיבל יוצרים תהילים' נולד מתוך רצון לחבר ישראלים ממקומות ומרקעים שונים לערב אחד של שיח משותף ופתוח כשבסיסו עומד ספר תהילים והגותו של דוד המלך, כפי שכתב אותה לפני שלושת אלפים שנה, בגבעת עיר דוד.

הקהל הרחב מוזמן להתנסות ביצירה חדשה ומקורית וליהנות מהמופעים השונים.

יום שלישי, א' סיוון ,7.6.16.

  • 19:30 -קבוצת  "קדם".

במסגרת הפרויקט, שזו השנה השלישית שלו, מתכנסים מוזיקאים על עתיקות עיר דוד ויוצרים מוזיקה המבוססת על תהילים.

  • 20:30- חנן בן ארי .

מוזיקאי צעיר, מהכוחות העולים בשנה האחרונה. חנן משלב סגנונות שונים, ונע בין היהודי לישראלי. האלבום הראשון שלו, איזון, יצא בשבועות האחרונים וכמה מהשירים של האלבום הפכו ללהיטים מוכרים וידועים. קהל היעד שלו הוא הקהל הצעיר יותר.

  • 22:00 – עמיר בניון.

מהיוצרים המובילים והמוכרים בארץ. עמיר הוא יוצר פורה מאין כמותו, ומאז יצא עם האלבום הראשון שלו (1999) הוא הוציא אלבומים רבים לצד כתיבה עבור זמרים אחרים. רבים משיריו מתכתבים עם המקורות, הוא ביצע ניגונים של חב"ד ולאחרונה השתתף בפרויקט "שרים שיר השירים".

ענת לוי - עמיר בניון
צילום: ענת לוי

יום רביעי, ב' סיוון 8.6.16

מופעים מרכזיים- שטח E.

  • 19:30 –קבוצת  "קדם".

במסגרת הפרויקט, שזו השנה השלישית שלו, מתכנסים מוזיקאים על עתיקות עיר דוד ויוצרים מוזיקה המבוססת על תהילים

  • 20:30– להקת עלמא.

הרכב טריו שמשלבים טקסטים ומוזיקה מקורית יחד עם מוזיקה חדשה למקורות לצד מספר פיוטים ולחנים מוכרים. ההרכב האנושי של עלמא, לצד התכנים שהם מנגנים שוברים הגדרות ומסגרות ידועות. ההרכב הוציא שני אלבומים וכיום עובד על אלבום שלישי, שאמור לצאת לקראת החגים.

  • 22:00-  ניגון ירושלמי מארח את שולי רנד.

ניגון ירושלמי, ההרכב הותיק שצמח בעיר דוד ומאז קשור למקום ולפסטיבל, יוצר גם השנה מופע חדש וייחודי, שיעלה לראשונה בפסטיבל. המופע יהיה מבוסס על לחנים מקוריים של מזמורי תהילים. במופע שיתקיים בפסטיבל יתארח שולי רנד, שחקן מחונן וזמר אהוב, בעל סגנון מוזיקלי ייחודי. בימים אלו מעלה שולי רנד מופע המבוסס על שירי מאיר אריאל, זמר שהשפעתו המוזיקלית ניכרת בשיריו של רנד.

תמונת יחצ שולי רנד קרדיט יונתן דנינו
צילום: יונתן דנינו

 

 

מופעים קטנים (יתקיימו בשני ימי הפסטיבל).

שלי בן נון- אומנית חול.

אומנות החול היא אומנות פחות מוכרת בארץ ולא רבים האומנים העוסקים בה. על שולחן חול ייחודי, מציירת האומנית מיצגים שונים, שמצולמים ומוקרנים על מסך סמוך. היצירה דינמית ומשתנה בן רגע וכך ממוזיקה, חול וידי אומן נוצר סיפור דרמתי ומרתק. תהליך העיצוב של כל יצירה הוא ארוך קפדני ומאוד מדוייק. התוצאה היא שילוב ייחודי בין אומנות פלסטית למופע במה חי המתרחש לנגד עינינו.

היצירה שתועלה בפסטיבל תתמקד באחד מפרקי שיר השירים (מתוך הפרויקט "שרים שיר השירים"), תעוצב במיוחד לקראת הפסטיבל ותוצג בו לראשונה.

ירמיהו- מופע תיאטרון  במערכת המים- כתיבה ובימוי- גדי וייסברט.

הדימוי של ירמיהו בבור חצר המטרה מבטא את הטרגדיה של ירמיהו. הוא מרגיש מחויב לצעוק כדי להציל את העיר, אולם הוא אסור בבור שבחצר המטרה. דימוי זה עלה למול עינינו בעומדנו מעל הבריכה הכנענית שבמערכת המים. במופע ינסה ירמיהו שבבור לשכנע את הצופים שבידם להציל אותו ובעזרתו להציל את העיר. אולם הקהל שצופה בירמיהו כבר שבוי בקונספט שהציגו להם נביאי השקר, המיוצגים כפסלים חיים, אותם פגשו הצופים בדרכם לבור. (פסלים חיים- ז'אנר של תיאטרון בו השחקנים נראים כפסלים. לעיתים פסלים אלו "קמים לתחייה" ולעיתים הם נשארים סטטיים מול הקהל).

תערוכת צילומים של תלמידות מכללת אמונה- ושל האמן מיכאל ברגר ז"ל

כרטיס בערב האירוע – 95 ₪ .

כרטיס ברכישה מוקדמת דרך אתר האינטרנט/מרכז ההזמנות- 75 ₪

לפרטים והרשמה בטלפון: 02-6268700  שלוחה – 1