"החיים הם כמו קופסת שוקולד – אתה אף פעם לא יודע מה מחכה לך בפנים" (פורסט גאמפ, שם, שם, עמוד ב') בפרפרזה על משפטו האלמותי של הרץ המשוגע ביותר בקולנוע, ניתן לומר שזו בדיוק הבעיה בבילוי קולנועי; גם אם הטריילר משגע והקאסט מורכב ממיטב הכוכבים, יש סיכוי לא רע שבסופו תצאו מאוכזבים מעוד סרט בינוני מינוס. תוסיפו לזה בעיות ייחודיות לדוסים – צניעות, אלימות ושאר ירקות – ובכלל יצא החשק וכבר עדיף להישאר בבית ולשחק רביעיות שמיטה ומצוותיה.

אי לכך ובהתאם לזאת (שנים חלמתי לומר זאת – אין יור פייס המורה מכיתה א') אביא לכם כאן בכל שבוע ביקורת בה אחלוק עמכם את חוויותיי מהסרט בגובה העיניים וללא שימוש יתר במילים כמו "דמות עגולה" "אקספוזיציה" ושאר תיאורים שנועדו בעיקר להראות כמה חכם אני וכמה פשוטי עם פרובינציאלים אתם.

לנוחיותכם, ננקוט כאן בשיטת סימון מקורית וחדשנית משלנו. במקום סימוני הכוכבים הרגילים המציינים את רמת הסרט, בכל טור יופיעו ציונים ל-4 קריטריונים; ציון כולל, רמת צניעות, רמת אלימות פיזית\מילולית והמלצה למי מתאים הסרט. אהבתם? רוצים להמליץ לחבר? שתפו בפייסבוק או בווטסאפ את ארבעת האייקונים וכך תתארו בצורה גרפית פשוטה וקצרה את הביקורת על הסרט.

"הרס"

עולמו של דיוויס (ג'ייק ג'ילנהול), בנקאי עשיר ומצליח עם מנעד רגשי של עציץ, מתהפך עליו בין רגע עת אשתו נהרגת מול עיניו בתאונת דרכים. תלוש, חסר ערך ממשי ושברירי- ממש כמו מיליארדי הדולרים הווירטואליים איתם הוא מלהטט במסגרת עבודתו- הוא מנסה בכל זאת לחזור לשגרה, אך ממש לא יודע כיצד. בצר לו, הוא מוצא דרך משעשעת ונוגעת ללב לפרוק את הריק וההלם אשר הוא חווה, בעזרת סדרת מכתבי תלונה שהוא שולח לחברת מכונות לממכר ממתקים, בשל תקלה במכונה שהוצבה בבית החולים בו נפטרה אשתו- בהם הוא מגולל את מחשבותיו על חייו, נישואיו והתמודדותו.

DEM_7291.psd
(צילום: באדיבות סרטי יונייטד קינג)

 

רצה הגורל והמכתבים מגיעים לקרן (נעמי ווטס) נציגת שירות לקוחות בחברה- אישיות מורכבת עם סיפור חיים סוער משל עצמה- שמזהה את מצוקתו הקשה ויוצרת איתו קשר. מכאן ואילך משתלבים עולמותיהם של השניים, על שלל תסבוכותיהם, חסרונותיהם ונקודות האור שבהם- שילוב אשר מכניס את שניהם לסחרור בלתי נמנע שבסופו יבין כל אחד מהם מי הוא, מה נדרש ממנו על מנת להמשיך לחיות בשלום עם עצמו וכיצד עליו להתמודד עם אתגרי חייו.

DEM_8457.psd
(צילום: באדיבות סרטי יונייטד קינג)

זהו סיפור גדול על איש קטן שרק אסון קטסטרופלי מביא אותו לעצור את מרוץ חייו להבין עד כמה, בעצם, הוא  לא חי אותם עד כה. אדם אבוד שמבין, ולא בדרך הקלה, שעל מנת לאחות את ליבו השבור, הוא צריך להרוס הכל מהיסוד ורק אז לשוב ולבנות, או לפחות לנסות לבנות, הכל מהתחלה.באחת מהופעותיו היותר מרשימות, נכנס ג'ייק ג'ילנהול באופן טוטאלי לדמות ולוקח אותנו, הצופים, לנסיעה ברכבת הרים הנעה בין תהומות יגון ואבל לבין קטעי הומור מפתיעים שיגרמו לכם לצחוק בקול. דרמה קומית במיטבה.הבימאי הקנדי ז'אן- מארק ואלה, (מועדון הלקוחות של דלאס) לוקח אותנו למסע בנימי נפשו הכמוסים ביותר של הגיבור ומצליח לשרטט ביד אומן מסמך אנושי מרגש, שרגעיו המצחיקים עצובים מאין כמותם, ורגעי העצב, השפל והמלנכוליה, מעלים בך חיוך של הזדהות וגורמים לך להנהן בהבנה.

DEM_8160.psd
(צילום: באדיבות סרטי יונייטד קינג)