מתכון לקבב ביתי בתנור

יום העצמאות בלי המנגל המסורתי, נשמע כמשהו בלתי אפשרי. אמנם המנגלים והבשרים החרוכים הפכו לסמל יום העצמאות, אך כדאי שתדעו שאפשר גם אחרת, והדבר גם רצוי מבחינה בריאותית.

כשחורכים בשר נוצרים חומרים קרצינוגנים (מסרטנים), העלולים לפגוע ב- DNA שבתאי הגוף ובכך לגרום לסרטן. העשן הנוצר ב"על האש", מכיל רדיקלים חופשיים, שנספגים בבשר ונכנסים לגופנו, עלולים לגרום לסרטן. לא מוכרחים לצלות בשר על האש, וביום העצמאות אפשר להכין ארוחה בריאה בחיק הטבע מבלי לעשות מנגל. בסוף הארוחה רצוי לקנח בפרי חתוך או בסלט פירות, ולהימנע מפיצוח גרעינים. כמו כן, עדיף להימנע גם משתייה מתוקה ומוגזת, ולהעדיף שתיית מים או חליטות צמחים.

אז איך נכין את ארוחת יום העצמאות בריאה ודלה בקלוריות, שלא מסביב למנגל? בבית.

הכנה ביתית תחסוך לכם הרבה קלוריות מיותרות. העדיפו להכין בשרים כגון: קבבים תוצרת בית, כך אתם אחראיים על סוג הבשר וכמות השמן המוספת. כמו כן, סלטים תוצרת בית עדיפים יותר מאשר הסלטים הקנויים המכילים אחוז שומן גבוה ותכולת נתרן גבוהה.

רכיבים

חצי קילו עוף טחון או בשר בקר רזה

בצל קצוץ (מטוגן בכפית שמן עם 1/3 כוס מים)

ביצה

2 כפות פירורי לחם

צרור פטרוזיליה קצוצה

1 כף פפריקה

פלפל שחור גרוס ומלח לפי הטעם

חצי כפית אבקת סודה לשתייה

מגישים עם

טחינה מדוללת מטחינה גולמית מלאה בהכנה ביתית

פטרוזיליה קצוצה

 

אופן ההכנה

  1. מערבבים את כל המצרכים ומכניסים לקירור במקרר למשך שעתיים
  2. יוצרים קציצות קבבונים מוארכות ומקררים לחצי שעה
  3. מרפדים תבנית בנייר אפייה משומן (בתרסיס שמן), ומסדרים את הקבבונים בתבנית. מכניסים לתנור שחומם לחום בינוני לכ- 30 דקות עד שצד אחד משחים ואח"כ הופכים באמצע עד לקבלת השחמה משני הצדדים.
  4. מגישים עם טחינה ופטרוזיליה קצוצה