רב בית הכנסת הרמב"ן בירושלים, הרב בני לאו, פרסם היום (רביעי) כי קהילתו מחפשת אשה שתנהיג את קהילתו.

בעמוד הפייסבוק שלו כתב הרב לאו: "בשעה טובה קהילת בית כנסת הרמב"ן בירושלים, שאני זוכה להיות שותף לה, קיבלה החלטה לקלוט אשה לעבודה.

הרב לאו צירף את הקול הקורא לתפקיד והוסיף: "שיתופה של אישה בהנהגת הקהילה ישקף את מקומן המרכזי של הנשים בקהילה, ואת ההתפתחות בקהילה בשנים האחרונות. יתר על כן, מנהיגות כזו תוכל להיות דוגמא לבנות ונשות הקהילה באשר למקומן של נשים בחיים הדתיים – האישיים והציבוריים". הרב לאו הוסיף כי "שילובה של מנהיגה רוחנית בחיי הקהילה יבטא את שאיפת הקהילה להמשיך בהתפתחותה הדתית והחברתית מתוך דבקות בתורה ובהלכה".

בין הגדרות התפקיד שפרסם הרב לאו, נכתב כי "קהילת הרמב"ן מונהגת ומובלת ע"י הרב בני לאו, ולו הסמכות ההלכתית המכריעה. מנהיגה רוחנית תשתלב בהנהגת הקהילה בתחומים הבאים, תוך שיתוף פעולה עם הרב".

בין תחומי האחריות של המנהיגה: תמיכה רוחנית ואישית במשפחות, בחברי הקהילה ובנוער והנהגת הקהילה במעגל השנה ובמעגל החיים.

בין הכישורים הנדרשים נכתב בין היתר כי האישה צריכה להיות "בעלת "ידע תורני עשיר" (במקצועות השונים).