המאכל של המימונה: מתכון למופלטה

יוצאי מרוקו חוגגים הערב את המימונה במאכל המסורתי מופלטה. אם אתם לא יודעים להכין את הבצק המתוק, שירן שלו מגישה מתכון למופלטה. תרבחו ותסעדו

המאכל של המימונה: מתכון למופלטה
  מתכון למופלטה (צילום: אביר סולטן/פלאש90)

מתכון למופלטה – המאכל של המימונה

המצרכים

קילו קמח

שתי כפות שמרים טריים

כף מלח

כף סוכר

3 כוסות מים פושרים

שמן

אופן ההכנה

מערבבים את הקמח, השמרים, הסוכר והמים במערבל, למשך שתי דקות.

מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש למשך עשר דקות או עד שמתקבל בצק אחיד

מוציאים את הבצק ונותנים לו לתפוח למשך 20 דקות.

מוציאים חתיכות בגודל כדור פינג-פונג ומניחים על משטח משומן בכוס שמן, ומכסים במגבת לעשרים דקות נוספות של התפחה.

בידיים משומנות מרדדים כל כדור לעיגול גדול ודק.

מניחים את המופלטה במחבת חמה ומשומנת, הופכים ומניחים מעליה מופלטה נוספת. מטגנים כך עד שש מופלטות במחבת אחת.

את המוכנות מוציאים למגבת, ומתחילים סבב נוסף.

מגישים עם דבש, ריבה, שוקולד, ממרח תמרים או חמאה

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו