בעקבות פסיקת בג"צ מאמש (ראשון) מחפש ראש הממשלה, בנימין נתניהו, דרכים להתגבר על הפסיקה, כאשר הדרך הפשוטה ביותר מבחינתו היא להעביר בכנסת את פסקת היציבות, בגינה פסל בג"צ את מתווה הגז.

אלא, שלצורך העברת פסקת היציבות זקוק נתניהו לרוב בכנסת שכרגע אינו עומד לרשותו, וזאת בעקבות עמדתם של השרים חיים כץ (הליכוד) ויואב גלנט (כולנו) המתנגדים למתווה הגז.

על פי הדיווח של הכתב הפוליטי של ערוץ 10, ספי עובדיה, לצורך השגת הרוב, אמש, צלצל נתניהו לשר חיים כץ וביקש ממנו להגיש את התפטרותו מהכנסת וזאת במסגרת החוק הנורבגי, צעד שעשוי להכניס את הבא בתור ברשימת הליכוד לכנסת, יהודה גליק, שמפגין נאמנות לנתניהו וככל הנראה יצביע בעד, אך למורת רוחו של נתניהו, כץ סירב, וכעת יצטרך ראש הממשלה למצוא דרך אחרת בכדי להתגבר על החלטת בג"צ.

כבר אתמול, תקף נתניהו את החלטת בג"צ וכינה אותה "תמוהה". נתניהו אף הבטיח כי הוא ימצא את הדרך להתגבר על הנזק שגרמה ההחלטה, כאשר ככל הנראה כוונתו הייתה לגרום לכץ להתפטר ובכך להביא לאישורה של פסקת היציבות, מהלך שכאמור לא עלה בידו, לפחות לעת עתה.