ראש הממשלה בנימין נתניהו הגיע הערב (ש') לחדר המצב במשרד החוץ, כדי להתעדכן על מצב הישראלים שנפגעו בפיגוע הרצחני באיסטנבול. בחדר המצב התייחס נתניהו לפעולות שישראל עושה כדי לסייע ולהחזיר הביתה את הנפגעים ובני משפחותיהם.
"במהלך שעות היום קיבלתי עדכונים שוטפים מהנעשה באיסטנבול. אנחנו יכולים לומר בוודאות שיש לנו שני אזרחים ישראלים שלצערנו נהרגו, ייתכן שגם יש חלל שלישי. עדכנו את שתי המשפחות, אני שולח להם את התנחומים בשם עם ישראל כולו. ישנם כ-11 פצועים בדרגות שונות של פציעה, אנחנו מטפלים בהם. אני הנחיתי לשלוח שני מטוסים – מטוס אחד של מד"א, מטוס אחד של צה"ל, על מנת להביא אותם לארץ וכמובן את החללים."
הודעה נוספת של נתניהו על המשך המאמצים, שוברת למעשה, נתק של שש שנים בין ישראל וטורקיה: "אנחנו עומדים בקשר עם השלטונות הטורקים. אני ביקשתי לעבות את הנוכחות שלנו. הערב יהיו כ-15 איש בנציגויות שלנו באיסטנבול, ומנכ"ל משרד החוץ בדרכו לשם. אנחנו בקשר עם ממשלת טורקיה. מנכ"ל משרד החוץ דיבר עם מקבילו וכמובן אנחנו מנסים לברר מודיעינית. אין לנו כרגע אישור שאירוע הטרור הזה כוון לישראלים."
יציאתו זו של גולד לטורקיה, תהיה הפעם הראשונה בה נציג ישראלי רשמי, בטח שבדרגים גבוהים כאלה, יגיע לביקור במדינה המוסלמית, מאז משט המרמרה לפני שש שנים. חיסולם של פעילי ה-NHH הטורקים שתקפו את לוחמי השייטת, הביאה לקרע בין ישראל וטורקיה, שלא אוחה עד היום, למרות מאמצים שונים ותיווך אירופאי ואמריקני.
"אנחנו יודעים שיש גם מנותקי קשר, אנחנו מנסים לאתר אותם. לא נראה כרגע שהם חלק מהאירוע הזה, אבל כמובן שהדברים יתבררו בהמשך. האנשים של משרד החוץ, לרבות חדר המצב כאן, פועלים כל הזמן, יפעלו סביב השעון על מנת להחזיר את האנשים לארץ, ועל מנת לתת את התמיכה המלאה ברגע הקשה הזה. אני בטוח שכל אזרחי ישראל מצטרפים אליי בתקוות החלמה של הפצועים וכמובן בהבעת תנחומים למשפחות של הנרצחים".
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים
12:04 20.03.2016שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר