"סערת הזקנים".
רב השומרון וראש ישיבת אלון מורה, הרב אליקים לבנון, מכחיש את הדיווחים לפיהם קיימים דיונים מול הצבא בנוגע להוראות גילוח הזקן.
"בינתיים חיילים בודדים שואלים אותי מה לעשות בסוגיית גידול הזקן, שנגזרה גזרה שצריך לגזור את הזקן. אינני יודע מי הוציא את השד המטופש הזה מבקבוקו", אמר הרב לבנון בריאיון לגל"צ. לדבריו, מדובר ב"פקודה בלתי חוקית בעליל. מה אכפת לך אם יש למישהו זקן?".
הרב לבנון הוסיף כי התקנה החדשה מעוררת מחלוקת ומפלגת: "צה"ל הוא צבא של איחוד, של איחודי כוחות. מישהו מצא לנכון בדיוק בעת הזאת להוציא איזשהו דבר שחוץ מפילוג, מחלקות ומריבות לא יכול להועיל לשום דבר". לדבריו, "עם זקן או בלי זקן לוחמים יכולים ללחום זה לצד זה, כתף אל כתף". הרב הוסיף: "כפי שהתנהלו 68 שנים אפשר להתנהל עוד 68 שנים".
מנגד, חבר הכנסת והאלוף במילואים אלעזר שטרן (יש עתיד) מתח ביקורת על התערבות רבנים בנושא ואמר כי "טוב יהיה לכולנו אם רבנים קצת יניחו לצבא להתנהל. זה לא מוסיף לא לצה"ל ולא ליהדות".
שטרן, כמי שבילה לא מעט שנים במערת הצבאית, הבהיר כי חיילים שמגדלים זקן לא תמיד עושים זאת מטעמי דת: "יותר ויותר חיילים לא עושים את זה בדיוק מסיבות דתיות. זה לא שיהיה זקן, זה שחייל לא יתגלח – צריך לומר את האמת. החיילים האלה שהולכים עם זקנים או מסיבות דתיות או מסיבות שכך הם רגילים מגיל 17 או ככה הם החליטו להיראות כל החיים שלהם, אני מכיר את צה"ל – הם יוכלו לגדל זקן".
על הטענה לפיה חיילי צה"ל צריכים להראות מדוגמים אמר שטרן: "אני חושב שגם אזרחים רוצים לראות חיילים מסודרים. גם זה מרכיב בתחושת הביטחון שלהם".
https://soundcloud.com/glz-radio/1mra44guq60z
מה דעתך בנושא?
6 תגובות
0 דיונים
שטרן אחינו
ליהדות יש מה להגיד בכל תחום כי היהדות זה המפגש של האין סוף עם האדם דרך התורה וכן מה לעשות... גם דרך ההלכה.
12:04 06.03.2016שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יהודי פשוט
במקרה הזה מסתבר דווקא שההתנהלות של הצבא היא די מטומטמת גם לפי הכללים שלו עצמו. החליטו שצריך אישור קשל"פ כשברור שהקשל"פ לא מסוגל לעמוד בעומס ויש לו דברים יותר חשובים...
במקרה הזה מסתבר דווקא שההתנהלות של הצבא היא די מטומטמת גם לפי הכללים שלו עצמו. החליטו שצריך אישור קשל"פ כשברור שהקשל"פ לא מסוגל לעמוד בעומס ויש לו דברים יותר חשובים להתעסק. אבל כשרואים שהמערכת לא מתפקדת אין אף אחד שמסוגל להפעיל היגיון ואומרים לך תגלח את הזקן וכשיגיע האישור תגדל מחדש. אז טוב שבמקרה הזה הרבנים התערבו. העניין הוא שכל מי שמכיר את המערכת הצבאית ולא הרעילו לו את השכל בבהד 1 וקורס מ"פים ופו"ם, בקיצור כל מי שאינו חולה סג"מת, יודע שכך מתנהל כל הצבא באלף ואחד תחומים. אז אולי כדאי זה דווקא טוב שכמה אנשים לא הזדכו על ההיגיון יבקרו את צה"ל.
המשך 15:34 29.02.2016שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
לאה
אם לא רוצים , אין בעיה. בדרך הזאת אפשר להבין שפשוט לא רוצים. זכותם. יפסידו חיילים טובים!!!!!!!!!!
15:06 29.02.2016שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
11:37 29.02.2016שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
חיים
שטרן הוא ההמן המודרני, ולא שום תפקיד אחר.
11:34 29.02.2016שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מאו
11:07 29.02.2016שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר