"סערת הזקנים".

רב השומרון וראש ישיבת אלון מורה, הרב אליקים לבנון, מכחיש את הדיווחים לפיהם קיימים דיונים מול הצבא בנוגע להוראות גילוח הזקן.

"בינתיים חיילים בודדים שואלים אותי מה לעשות בסוגיית גידול הזקן, שנגזרה גזרה שצריך לגזור את הזקן. אינני יודע מי הוציא את השד המטופש הזה מבקבוקו", אמר הרב לבנון בריאיון לגל"צ. לדבריו, מדובר ב"פקודה בלתי חוקית בעליל. מה אכפת לך אם יש למישהו זקן?".

הרב לבנון הוסיף כי התקנה החדשה מעוררת מחלוקת ומפלגת: "צה"ל הוא צבא של איחוד, של איחודי כוחות. מישהו מצא לנכון בדיוק בעת הזאת להוציא איזשהו דבר שחוץ מפילוג, מחלקות ומריבות לא יכול להועיל לשום דבר". לדבריו, "עם זקן או בלי זקן לוחמים יכולים ללחום זה לצד זה, כתף אל כתף". הרב הוסיף: "כפי שהתנהלו 68 שנים אפשר להתנהל עוד 68 שנים".

מנגד, חבר הכנסת והאלוף במילואים אלעזר שטרן (יש עתיד) מתח ביקורת על התערבות רבנים בנושא ואמר כי "טוב יהיה לכולנו אם רבנים קצת יניחו לצבא להתנהל. זה לא מוסיף לא לצה"ל ולא ליהדות".

שטרן, כמי שבילה לא מעט שנים במערת הצבאית, הבהיר כי חיילים שמגדלים זקן לא תמיד עושים זאת מטעמי דת: "יותר ויותר חיילים לא עושים את זה בדיוק מסיבות דתיות. זה לא שיהיה זקן, זה שחייל לא יתגלח – צריך לומר את האמת. החיילים האלה שהולכים עם זקנים או מסיבות דתיות או מסיבות שכך הם רגילים מגיל 17 או ככה הם החליטו להיראות כל החיים שלהם, אני מכיר את צה"ל – הם יוכלו לגדל זקן".

על הטענה לפיה חיילי צה"ל צריכים להראות מדוגמים אמר שטרן: "אני חושב שגם אזרחים רוצים לראות חיילים מסודרים. גם זה מרכיב בתחושת הביטחון שלהם".

https://soundcloud.com/glz-radio/1mra44guq60z