חדשות

בכיר בגל"צ הושעה בגלל תלונות על הטרדות

שתי חיילות המשרתות בתחנה הצבאית התלוננו נגד עיתונאי בכיר כי האחרון זרק לעברן הערות מיניות. לאחר שיחה עם מפקד התחנה, בה לא נעשה דבר, החליט ראש אכ"א להשעות אותו עד לגמר הטיפול בעניינו

בכיר בגל"צ הושעה בגלל תלונות על הטרדות
צילום: (צילום: מארק ניימן, פלאש90)

עיתונאי בכיר בגלי צה"ל הושעה מתפקידו וזאת לאחר שחיילות המשרתות בתחנת הרדיו הצבאית הגישו תלונות נגדו על "הערות מיניות", לכאורה, שהשמיע כלפיהן.

על פי הדיווח באתר ynet, תלונת החיילות נגד העיתונאי הבכיר הוגשה כבר לפני מספר שבועות, והוא זומן לשיחה אצל מפקד התחנה, ירון דקל ששוחח איתו על התלונות אך לא נקט בצעד כלשהו נגדו.

בתום הבירור ולאחר שלא ננקט צעדים נגד העיתונאי הבכיר, דיווחה גל"צ על התלונות ליועצת הרמטכ"ל לענייני מגדר, תת־אלוף רחל טבת־ויזל. גם הפעם, על אף שמדיניות יחידות צה"ל השונות להשעות את בעלי התפקידים שנגדם הוגשה תלונה, לא ננקט כל צעד של השעייה נגד העיתונאי הבכיר.

בסופו של דבר, רק אמש, בצעד חריג, הורה ראש אכ״א האלוף חגי טופולנסקי למפקד התחנה דקל להשעות את העיתונאי הבכיר עד לגמר הטיפול בעניינו.

העיתונאי אמר אתמול בתגובה: "מעולם לא נמסר לי על אף תלונה על הטרדה מינית שהוגשה נגדי ולא ידוע לי על תלונה כזאת. הטענה שניסו 'לסגור' איתי את הפרשה היא שקרית לחלוטין".

מגלי צה"ל נמסר: "הטיפול בעניין זה הועבר לגורמים המוסמכים בצה"ל. ראש אכ"א החליט בשלב זה שהעיתונאי, אזרח עובד צה"ל, יושעה עד גמר הבירור".

דובר צה"ל אישר כי היועצת לענייני מגדר קיבלה דיווח ממפקד גלי צה"ל על התלונות וכי ראש אכ"א הורה על השעיית הבכיר.

תגובות

3
3
אורח
28.02.16

לא קשה לנחש שמאלני סוטה מין דוחה שי חי לא עשה צבא הצהיר שהוא

2
משה
28.02.16

דווקא ימני

1
אבי
20.03.16

להוציא תכניות אקטואליה מגלץ ללא קשר להטרדות כן או לא. יש תחנה צבאית בריטית שבה משמיעים רק שירים באנגלית, דווחים והודעות שקשרותו לחייל, לעומד בפני גיוס, ולמשוחרר. כמו משחקי ספורט בין ותוך יחידתיים, קורסי השתלבות באזרחות ...