שנתיים לאחר שגורש מרחבי המדינה, שלחה ממשלת זימבבואה משלחת מיוחדת לרב אליעזר ברלנד למקום שהותו ביוהנסבורג והתנצלה על גירושו לפני כשנתיים.
על פי הדיווח באתר החרדי 'כיכר השבת', המשלחת הגיעה מטעמו של שליט זימבבואה רוברט מוגאבה, וזאת לטענת חסידי הרב ברלנד בעקבות הבצורת הקשה הפוקדת את המדינה.
במשלחת השתתפה גם אחייניתו של הנשיא מוגאבה, בעלת תפקיד 'רוחני' ותחתיה אלפי מאמינים.
מנחם אביטן, איש עסקים שתיאם את הפגישה בין חברי המשלחת והרב, סיפר השבוע בראיון לקו המידע "שובו בנים" כי אחייניתו של הנשיא סיפרה במפגש כי "מאז שהרב גורש מהמדינה נהייתה בצורת קשה מאוד במדינה, אין גשם והמצב מחמיר מיום ליום. הם תולים את המצב החמור בעקבות גירוש הרב מהמדינה".
חסידיו של הרב ברלנד מציינים כי בדיווחים בכלי תקשורת בעולם, בהם הניו יורק טיימס וסוכנות הידיעות בלומברג, הוגדרה הבצורת כקשה ביותר בדור האחרון בזימבבואה. "לאחר שהמצב במדינה החמיר הבינו בזימבבואה שזה כנראה הגיע עליהם לאחר שגירשו את הרב היהודי וכעת באו לבקש סליחה בתקוה שהגשם יחזור למדינה", טענו החסידים.
חסידיו של הרב אומרים על רקע הגעת השוטרים למקום שהותו ביהונסבורג בשבת האחרונה והניסיון לעוצרו כי "אנחנו לא מציעים לאף אחד להתעסק עם צדיקים, יש לזה מחיר כבד וכדאי לכל אלו שמנסים להתעסק עם הרב ברלנד שיבדקו מה קרה לזימבבואה".
מה דעתך בנושא?
2 תגובות
0 דיונים
על חרדקי"ם מנובלים, ועל כל אלו "שחידשו גזירת הגיוס" אמרו חז"ל "צא טמא" ’שאלי שרופה באש’ צא-חרד"ק-נואף-ברבים ’שאלי שרופה באש’ חזירים בפתח בית זנות, גואל נפש. כמ"ש "נֶזֶם זָהָב...
על חרדקי"ם מנובלים, ועל כל אלו "שחידשו גזירת הגיוס" אמרו חז"ל "צא טמא" ’שאלי שרופה באש’ צא-חרד"ק-נואף-ברבים ’שאלי שרופה באש’ חזירים בפתח בית זנות, גואל נפש. כמ"ש "נֶזֶם זָהָב בְּאַף חֲזִיר, אִשָּׁה יָפָה וְסָרַת טָעַם" כמו נזם זהב, שכאשר שמים אותו באף של "חזיר" הוא רק מדגיש את כיעורו ולכלוכו של החזיר -כך גם כן החרדקי"ם "עושים מעשה זִמְרִי ומבקשים שכר כְּפִינְחָס" הוא ביטוי המתאר אדם העושה מעשה נקלה, אך מתהדר כאילו עשה מעשה נעלה.. וכולם יודעים שכל גדולי הדור פסקו "יהרג ועל יעבור" לגבי גיוס השמד והזימה.
המשך 22:28 07.02.2016שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יעקב
בסדר
15:35 29.01.2016שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר