עימות נוסף:

הרב יוסף נגד הממ"ד: "אי אפשר לחנך כך"

הרב הראשי לישראל, הרב יצחק יוסף, תקף אמש את בתי הספר של הציונות הדתית וטען כי "אי אפשר לחנך כך". יו"ר 'הבית היהודי', נפתלי בנט, לא נשאר חייב

הרב יוסף נגד הממ"ד: "אי אפשר לחנך כך"
צילום: (יונתן סינדל/פלאש90)

הרב הראשי לישראל, הרב יצחק יוסף, יצא אמש (רביעי) במתקפה כנגד בתי הספר המעורבים של הציונות הדתית בהם לומדים בנים ובנות ואמר כי "כך אי אפשר לחנך ילדים".

"להקים בית ספר מעורב בנים ובנות זה נגד ההלכה, נגד התורה", אמר הרב יוסף בדברין שנשא בנתיבות בהילולת הבאבא סאלי.

הרב יוסף הוסיף לתקוף ושאל: "איך אפשר לחנך ילדים קטנים בני תשע, עשר או אפילו יותר בבית ספר מעורב. זו ההלכה, לא חומרה של קיצונים".

הרב יוסף סיפר כי אביו, הרב עובדיה יוסף זצ"ל, התבקש מהבאבא סאלי שיסייע לו להלחם נגד פתיחת בית ספר מעורב בעיר: "הוציאו מכתב, חילקו את זה בכל הבתים בנתיבות. ברוך השם בזכות המכתב מה שתכננו לעשות המפד"ל, ברוך השם לא הצליחו בזה".

יו"ר מפלגת הציונות הדתית, השר נפתלי בנט, הגיב לדבריו של הרב יוסף וצייץ בחשבון הטוויטר שלו: "אפשר", כאשר כוונתו כמובן שאפשר לחנך ילדים בבתי ספר מעורבים.

תגובות

17
17
אורח
14.01.16

יהודה המזרחי לא הלך לסניף מעורב

16
אורח
14.01.16

רק הדתיים הלאומים יודעים הכל מה נכון ומה לא ולכן רבים מורדים כיפה בצבא

15
יצחק
14.01.16

מי מנסח את הכותרות שלכם? רק לתייג ולסכסך? החלוקה מעורב-נפרד היא מיוחדת לציונים/חרדים? רוב מוסדות החינוך הציוניים-דתיים, ודאי בגיל תיכון נוקטים הפרדה כזאת או אחרת.