יו"ר מפלגת 'יש עתיד', חבר הכנסת יאיר לפיד, נשא הערב (שני) דברים במליאת הכנסת במסגרת דיון על חזרתו של יו"ר מפלגת ש"ס, אריה דרעי, למשרד הפנים ותקף את חזרתו למקום בו הורשע לפני 22 שנים.
"לא על אריה דרעי אני רוצה לדבר פה, לא מדובר בנושא אישי, הייתי נושא את אותו נאום אם המינוי היה עכשיו של אולמרט, או של הירשזון או של קצב – גם עליהם הייתי אומר שהם לא יכולים לחזור לתפקידם אם הורשעו בעבירה שיש עמה קלון", הבהרי לפיד בפצח דבריו.
לפיד התייחס לאמירה כי חזרתו של דרעי למשרד הפנים היא חוקית ואמר: "אומרים פה אנשי הבית הזה שאין בעיה כי עובדה שזה חוקי. יכול להיות שזה חוקי, אבל הסיבה היחידה שזה חוקי היא שהמחוקק לא העלה פשוט בדעתו שיכול להיות מצב כמו זה שאנחנו נמצאים בו עכשיו. מי חלם שתהיה אפשרות כזאת או שמישהו ירצה להגיע לרגע שבו אנחנו נמצאים עכשיו? זו הסיבה בגלל שהמחוקק מעולם לא העלה את זה על דעתו".
לפיד התייחס לפעילות מפלגתו בנושא: "אנחנו שמנו על שולחן הכנסת, ואנחנו נשים שוב ושוב ושוב עד שזה יעבור את חוק הקלון שאומר שאדם שהורשע בעבירה שיש עמה קלון לא יוכל להיות שר, חבר כנסת או ראש עיר במדינת ישראל".
"רק בשביל שיהיה לכם מושג", הדגיש לפיד. "אדם שהורשע בעבירה שיש עמה קלון במדינה הזו פסול מלהיות סוכן מכס, מהנדס ברשות מקומית, מנהל בית ספר, שופט, קאדי, דיין, כבאי. כבאי הוא לא יכול להיות, דירקטור בחברה ממשלתית, מנהל מעבדה רפואית, חבר במועצת צער בעלי חיים, חבר מועצת הספריות הציבוריות, שאני אמשיך? כל זה הם פסולים מלהיות, שר אין בעיה".
"כל סיעות הבית מסתתרות פה מאחורי הנושא המשפטי. הכול משפטי? הכול בית המשפט? אין ערכים? אין טוהר ציבורי? אין ניקיון ציבורי? אין חוזה ערכי בין אדם למדינה? אין ביטחון של האזרח בממשלתו? שר בממשלה אמור לבוא לעובדיו יום יום ולהגיד להם אני דורש מכם להיות ישרים כמו סרגל, אני דורש מכם להילחם בשחיתות, אני דורש מכם להיות מופת מקצועי. אבל שר שהוא עצמו הורשע בעבירה שיש עמה קלון איך יגיד את זה לעובדיו? איך הם ייקחו אותו ברצינות? לזה אנחנו דנים את עצמנו. הבעיה היא שכשהאזרחים חושבים שהכול מושחת אז הם מגיעים מיד למסקנה שאין להם ברירה, גם הם צריכים להיות מושחתים כי זו הדרך היחידה במדינת ישראל להסתדר. את זה אנחנו לא יכולים להרשות לעצמנו".
בסוף דבריו אמר לפיד כי "אם היום תעבור החקיקה הזאת, ואכן ימונה השר לדרעי לשר הפנים לפחות שכנסת ישראל תתכנס ותעביר את חוק הקלון כדי שזה לא יקרה בפעם הבאה כי זה לוקח את אמון הציבור בבית הזה ובממשלתו ומוריד אותם ביגון שאול".
מה דעתך בנושא?
5 תגובות
0 דיונים
ניסים
למשרד הפנים- בלתי מקובל ובלתי נסבל- בכל זאת ישב בכלא... וחוזר למשרד גדול עם הרבה תקציב- לא מובן -ממש שחיתות.....
13:38 19.01.2016שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
Mt
להרבה מקצועות נחותים צריך תעודת יושר אבל להיות שר בממשלה לא חייב. בזיון של ממשלה . ביזיון של נבחרי עם. ביזיון לנו הבוחרים. ... אנו האשמים העיקריים. אנו אלה שבחרנו...
להרבה מקצועות נחותים צריך תעודת יושר אבל להיות שר בממשלה לא חייב. בזיון של ממשלה . ביזיון של נבחרי עם. ביזיון לנו הבוחרים. ... אנו האשמים העיקריים. אנו אלה שבחרנו את הממשלה ואנחנו ממשיכים לתמוך בה. ... כדברי השיר המפורסם. העם מטומטם ולכן העם משלם.
המשך 04:57 14.01.2016שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
בתפקידו כשר הפנים, יהיה לדרעי הנסיון והכח לעצור את הדרת ושנאת החרדים על ידי ראשי העיריות ברחבי הארץ , ולכן ילחמו בו בכל הכח.
08:35 12.01.2016שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יעקב
23:19 11.01.2016שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
חיים
מרן נאמן יותר מבית משפט העליון הוא זכאי תחליטו אתם בעד בית משפט העליון או לא לפי החוק הישובים שלכם לא חוקיים
19:41 11.01.2016שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר