דיווח ראשוני: בנימין אמסלם, חרדי תושב מרסיי שהיה בדרכו לבית הספר ׳סורס׳ שם משמש כמורה נדקר ע״י מוסלמי ברובע ה-9 במארסי שבדרום צרפת.
הפיגוע אירע בריכוז של מספר בתי כנסת, בשעה שאמסלם ירד מהאוטובוס בדרכו ללימוד היומי. הוא נאבק עם התוקף שהחזיק סכין ארוכה ונפצע באורח קל, כשהוא סובל מחתכים בידיים. הדוקר בן 16 נעצר ועולה חשד כי הוא אינו בריא בנפשו אך הקהילה היהודית חושדת כי מדובר באירוע אנטישמי. יצויין כי זהו ניסיון הפיגוע השלישי במארסיי בחודש האחרון ובשלושת המקרים טענה המשטרה כי מדובר באדם מעורער בנפשו.
צילום: 87f7a0e0-2d9a-44e7-9a9f-9384069e52b6
רבה הראשי של צרפת, הרב חיים קורסייה, צפוי לשוחח בדקות הקרובות עם הדקור לאחר שסיים פגישה עם בני הערובה שהיו בחנות היפר כשר במלאות שנה לטבח בפריז. צבי עמר, נשיא הקהילה היהודית במרסיי עדכן כי אמסלם מקבל בשעה זו טיפול רפואי והוא נלחם עם הדוקר ועל כן במזל מצבו קל.
תגובות