סערת "גדר חיה".

העיתונאי ואיש הטלוויזיה ירון לונדון התייחס הערב (חמישי) לסערה סביב פסילתו של הספר "גדר חיה" מתכנית הלימודים בבתי הספר התיכוניים על ידי משרד החינוך. "הספר הוא ספר נחמד, אבל לא יצירתה הטובה ביותר של דורית רביניאן", אמר לונדון לאולפן 'וואלה. לדבריו: "הסכנה שהאנשים במשרד החינוך ראו בו לדעתי היא שנערים ונערות יכולים להתפתות לקסם הרומנטי ולבגוד בשליחו המוטלת עלינו להיות עם לבדד ישכון ובגויים לא יתחשב".

לונדון התייחס גם למתקפה על שר החינוך, נפתלי בנט, וטען כי לדעתו הוא אינו קשור להחלטה: "אני לא חושב שלנפתלי בנט היתה יד בעניין הזה. הוא רק אישר את זה. שר החינוך לא מתערב בעניינים שכאלה. אבל המזכירות הפדגוגית של משרד החינוך והתרבות כנראה פוחדת מאוד שבנות ישראל יתמסרו לידי גויים ובעיקר לידי ערבים רחמנא ליצלן. העובדה שבמקרה הזה זה אמן ניו יורקי היא סכנה אפילו יותר גדולה מאשר סתם פלאח ערבי".

על אף שלטענתו בנט אינו מעורב בפרשה באופן ישיר טען לונדון כי הפרשה מסבכת מאוד את בנט בגלל מצביעיו החרד"לים: "הוא (בנט; ג"ע) במצור. מצד אחד יש את החרד"לים מימינו. הוא צריך להיות גם מודרני אבל גם אחוז היטב ברוח היהדות. עכשיו הוא בצרה צרורה. מה הוא יגיד? 'לא אכפת לי מהספר הזה? לא אכפת לי שישראלית היא מתבוללת? יהיה לו קשה להגיד את זה'".