פעיל הימין, צבי סוכות, המתגורר ביצהר, פרסם הערב (שני) מכתב פתוח למנהיגי הציונות הדתית בו הוא מתייחס לסערה סביב הדיווחים על העינויים, לכאורה, שעוברים העצורים החשודים בהצתת הבית בכפר דומא, טוען כי כבר אי אפשר לומר שמדובר בשוליים וכי יש לערוך חשבון נפש ולחשוב איך זה קרה.

תחת הכותרת "אבל אשמים אנחנו על אחינו", כתב סוכות כי "4 מתוך 5 העצורים הם בנים של רבנים מוכרים בציונות הדתית. ולא במקרה".

סוכות, שבעבר נחקר בעצמו בשב"כ, מוסיף כי "בהנחה שאכן השב"כ פיענח את דומא כדאי לחשוב איך זה קרה. אי אפשר יותר לומר שוליים הזויים כשכולם בנים של דמויות מוכרות".

סוכות מפתיע כאשר הוא קושר בין עבירה על החוק בנושא בנייה לבין פרשת דומא: "צודקים השמאלנים שמחר יגידו שכשהאבא מחנך לעבור על החוק בבניה הבן יקח את זה רחוק יותר. צודקים גם השב"כ שמענים ילדים כדי למנוע טרור (לא אכפת לי כשמדובר בילדים ערבים)".

סוכות מתייחס למניעים של מציתי הבית בדומא וטוען כי "מי ששרף את הבית בדומא לא עשה את זה כי הוא חושב שהוא מבין בביטחון יותר משר הביטחון, אלא כי הוא חושב ש"התורה" מבינה יותר משר הביטחון. ובתורה יש נקמה. הוא רואה את עצמו כמייצג התורה עלי אדמות ולזה אתם חינכתם אותו".

"כשהתנגדתם לשלום עם ערבים, וכשבניתם בלי אישורים והפכתם לאלופי הקומבינות בהלבנת כספים, אמרתם יהרג ואל יעבור על שירת נשים בצה"ל, ודיברתם על המדינה ובג"ץ במונחים של פושעים. והכל עשיתם בשם התורה".

"נכון", ממשיך סוכות, "אתם מספיק בוגרים ומאוזנים כדי לא לקרוע את החבל ולחיות בשלום עם התורה והדמוקרטיה. אבל מה לכם כי תלינו על הילד שלכם שהלך צעד אחד קדימה. ועל השב"כ שהלך עוד צעד קדימה".

לקראת סוף דבריו מביע סוכות תקווה כי "אולי בזכות הסיפור המזעזע האחרון הגיע הזמן שתחשבו ברצינות על מיסוד היחסים בין התורה למדינה. איך נחיה פה ביחד דתיים וחילונים בלי לאנוס אחד את השני ושהעסק יסתדר לפי התורה. זה עבודה קשה וארוכה.  אבל הלו, אתם חינכתם אותנו לא לפחד מדרך ארוכה".