סערת ביקורו של יו"ר הבית היהודי נפתלי בנט בבית ספר קונסרבטיבי בארה"ב עולה עוד מדרגה.

בצהריים (ד') נזף בנט במרומז ברב הראשי לישראל, הרב דוד לאו בעקבות הביקורת שהשמיע נגדו: "נאמרו היום דברים שאסור שיאמרו ע״י מנהיג ציבור בכיר בישראל. קרוב יהודי העולם היא משימה קיומית לעם היהודי. אמשיך בכך.", צייץ בנט בחשבון הטוויטר שלו, בתגובה לדברי הרב לאו.

מוקדם יותר היום הבאנו בסרוגים, את דבריו של הרב לאו, שהתראיין לרדיו 'קול חי' והתייחס לביקורו של שר החינוך והתפוצות בנט בביקורו לפני כשבוע. "הקונסרבטיבים הם בהחלט יהודים אבל שוב, לא בגלל זהותם הערכית. עלינו להגיד להם באופן ברור: אם תמשיכו בדרך זו, אתם תאבדו את הילדים והנכדים שלכם" בהתייחסו לביקורו של בנט בבית הספר הקונסרבטיבי אמר הרב לאו כי "צריך לשאול את בנט אם הוא התייעץ עם רב לפני הפגישה הזו ואני חושש מאוד שלא, מכיוון שההתנהלות הזאת אינה מקובלת על כלל ישראל". עוד הוסיף הרב לאו "כאשר אתה מדבר בפני ציבור כללי אז ודאי שלא תשאל האם כל אחד בקהל הוא אורתודוכסי אבל לדבר מראש עם קהל מסומן ולהכיר בו ובדרכו, כאשר דרך זו מרחיקה את היהודים מדרכה של ישראל, זה אסור".

בסוף דבריו אמר הרב לאו כי "אם השר בנט היה שואל לדעתי לפני הביקור הייתי אומר לו בפירוש כי 'אתה לא יכול ללכת למקום בו החינוך שם מרחיק יהודים ממסורת, מהעבר ומהעתיד של העם היהודי'.

עוד לפני הציוץ בטוויטר, מסרו מלשכתו של בנט: "השר בנט סבור שמנהיגי ציבור בישראל צריכים לקרב יהודים ולא לנדות אותם, ורואה בחומרה אמירות שבאות להרחיק לבבות במקום לקרבם. אנו נמצאים היום במצב חרום ליהודי התפוצות, כאשר תופעת ההתבוללות מגיעה למילוני יהודים. כמי שאחראי בממשלת ישראל לנושא התפוצות,השר בנט גאה בכך שהוא דואג לכל יהודי באשר הוא יהודי, וימשיך לפגוש כל יהודי, מכל זרם שהוא."