יו"ר 'הבית היהודי', שר החינוך נפתלי בנט, התייחס הבוקר (רביעי) לראשונה לסערה סביב חבר הכנסת ינון מגל.

בכנס שדרות לחברה, אמר בנט: "ינון מגל הוא חבר אמת שלי, ואני אוהב אותו ואת משפחתו. אך הדברים שהוא אמר אינם צריכים להיאמר בשום צורה ואין להם מקום, בטח ובטח לא על ידי שליח ציבור".

בנט הוסיף כי "תהיה לי אפס סובלנות להתנהגות בלתי נאותה".

שר החינוך מתח ביקורת גם על הדרך בה נחשפה הפרשה: "ישראל היא מדינת חוק ולא חורצים דינו של אדם בכיכר הפייסבוק, במיוחד כשמדובר בדיני נפשות. ינון בטוח בחפותו – ואני מתכוון לתת לרשויות לעשות את עבודתן, ואנו נפעל בהתאם".

בהתייחסו לשיחה הלילית שנערכה בינו לבין מגל אמר בנט: "ינון ביקש ממני אמש להשתחרר מתפקידו כיו״ר הסיעה ונעניתי לבקשתו זו".

בנט אישר את הפרסום ב'סרוגים' לפיו חברת הכנסת שולי מועלם תחליף אותו בתפקיד יושבת ראש הסיעה.

מוקדם יותר מסר מגל: "נפגשתי אמש עם יו"ר המפלגה נפתלי בנט, וסיפרתי לו את השתלשלות האירועים. שגיתי בעבר בהתנהלות בלתי ראויה וקל וחומר שאינה הולמת איש ציבור כפי שאני היום. אני מתנצל מעומק לבי בפני מי שנפגע. אני נחוש לתקן את התנהלותי וגם לשקם את הדברים במישור האישי והמשפחתי".

"כמו כן, הודעתי כי אפסיק כעת לכהן כיו"ר סיעת הבית היהודי, ואפעל כחבר כנסת למען עם ישראל כפי שעשיתי עד כה מתוך אמונה ושליחות לבוחריי. אני מקווה שהציבור ימצא בלבו את האפשרות לתת לי את ההזדמנות לתקן את דרכיי ולשרתו נאמנה".