בית הכנסת בגבעת זאב יהרס אך המתפללים יקבלו מקום חלופי לבנייתו מחדש.

ראש הממשלה בנימין נתניהו כינס לישיבה במשרדו את שר הבטחון משה יעלון, שר החינוך נפתלי בנט, שר הנגב והגליל אריה דרעי וראש מועצת גבעת זאב כדי לדון בהריסת בית הכנסת. בישיבה קיבלו השרים את הצעת הפשרה של ח"כ מוטי יוגב לפיה בית הכנסת ייהרס, אך המתפללים יוכלו לבנותו מחדש בשטח גן משחקים אותו תקצה העירייה. עד להריסת בית הכנסת ובנייתו מחדש במקום החדש, יעברו המתפללים למקלט ציבורי סמוך.

"אני שמח במתווה שהשיג השר נפתלי בנט. זהו מתווה עליו עמלתי עם כל הצדדים בשבוע האחרון לאחר שהבנתי שאין סיכוי בדרך הטבע למנוע את הריסת בית הכנסת ודרך של החלטה מנהיגותית של ראש הממשלה או הקבינט שלא להרוס את בית הכנסת משיקולים שונים לא נמצאה, אזי במגעים אינטנסיביים בין הצדדים לחצתי את ראש המועצה על הקצאת שטח וביקשתי את מערכת הביטחון, כפי שגם היתה מוכנה גם קודם על הקצאת שטח במגרש המשחקים ולצורך בניית מבנה ארעי ולאחריו מבנה קבע בסיוע הממשלה.", מסר ח"כ מוטי יוגב.

"כל הדיבורים על פירוק בית הכנסת ובנייתו מחדש הם דיבורי סרק שנבדקו על ידי מהנדסים ונשללו ולכן אני שמח שברגע האחרון הגיעו למתווה זה על פי המלצתי, מתווה שאמנם אינו מונע את הריסת בית הכנסת אבל לפחות בונה תחליף ראוי להמשך אפשרות של בית כנסת למתפללים."