מבזקים
סרוגים

בג"ץ מציג: יריב לוין נכנע ליצחק עמית

שופטי בג"ץ הציגו היום כי שר המשפטים יריב לוין, נכנע לדירה בעניין נשיא בית המשפט העליון יצחק עמית. לכל הפרטים

כ"ד סיון התשפ"ו
בג"ץ מציג: יריב לוין נכנע ליצחק עמית
יצחק עמית צילום: (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)

שופטי בית המשפט העליון נתנו היום (שלישי) את פסק הדין בעניין העתירות שחייבו את שר המשפטים יריב לוין, לשתף פעולה עם נשיא בית המשפט העליון יצחק עמית.

בהחלטה נמסר כי "בהמלצת בית המשפט, הסכימו הצדדים לרבות דרך אי התנגדות מצד משיב 1, כי מינויו של השופט יצחק עמית לנשיא בית המשפט העליון, יפורסם ב'רשומות', בהקדם האפשרי על ידי מנהל בית המשפט".

נזכיר כי שלשום, בג"ץ קבע כי על שר המשפטים יריב לוין חלה חובה לשתף פעולה עם נשיא בית המשפט העליון, השופט יצחק עמית, כאשר הדבר נדרש לצורך מימוש סמכויות. זאת לאחר שלוין החליט שלא לשתף פעולה עם עמית והצהיר כי אינו מכיר בו כנשיא בית המשפט העליון.

השופטים עופר גרוסקופף, אלכס שטיין ויחיאל כשר קבעו כי את פעולותיו של לוין ביחס למינויו של השופט עמית לתפקיד נשיא בית המשפט העליון ניתן לראות רק בדרך אחת: כניסיונות חוזרים ונשנים מצידו לסכל את המינוי, ולאחר שהוא הושלם - כניסיונות לפגוע בלגיטימיות של המינוי.

בנסיבות אלה, בית המשפט העליון קבע כי שר המשפטים מנוע מלהשמיע טענות הנוגעות לפגמים שהוא עצמו אחראי להם בשל מעשיו ומחדליו המנוגדים לדין.

בנוסף, נקבע כי התנהלותו של לוין הביאה ל"פגיעה משמעותית באיכות השירות המשפטי לאזרח וביעילותה של אכיפת הדין".

בעתירה שהוגשה על-ידי מכון זולת קבעו השופטים כי התוצאה של התנהלותו של לוין היא מחסור בבעלי תפקידים הממונים בתיאום בין שר המשפטים לנשיא העליון: מינוי נשיאים וסגני נשיאים לבתי המשפט השונים; מינוי שופטים עמיתים; מינוי רשם לבית המשפט העליון; ומינוי שופטים, או שופטים בדימוס, לכהונה בוועדות השחרורים.


יצחק עמית יריב לוין בג"ץ

גלו עוד כתבות

החליקו לגלות עוד

סיימתם! אין עוד כתבות להצגה