ביטוח לאומי יצא היום (ה') באזהרה מפורטת לציבור הרחב בעקבות עלייה בניסיונות עוקץ ופישינג. לאחרונה הופצו מודעות והודעות המבטיחות הלוואות מטעם הביטוח הלאומי או מענקים שונים, אך במוסד מבהירים חד-משמעית: "ההודעות האלו לא נשלחו מטעמנו. אל תלחצו על קישורים, אל תפיצו ואל תשאירו פרטים אישיים".
בביטוח הלאומי מדגישים כי אחת הדרכים המהירות ביותר לזהות עוקץ היא בקשת פרטי תשלום: הביטוח הלאומי לעולם לא יבקש פרטי כרטיס אשראי באמצעות מסרון (SMS). בנוסף, אם נתקלתם בשמות יצירתיים למענקים, כמו "מענק מעסיק", מומלץ לעצור ולבדוק – עדכונים על מענקים רשמיים מתפרסמים אך ורק באתר המוסד ובערוצי הניו-מדיה הרשמיים שלו.
איך תזהו שמדובר בהודעת פישינג?
כדי לסייע לציבור להתגונן, מפרסם הביטוח הלאומי סימני זיהוי מרכזיים להודעות אמיתיות:
שם השולח: הודעה רשמית ואמינה תגיע תמיד תחת השם BituahLeumi.
סיומת הכתובת: קישורים רשמיים של המדינה תמיד יסתיימו בסיומת הממשלתית Gov.il.
האזור האישי: כל עדכון חשוב שנשלח אליכם יופיע במקביל גם בלשונית "מכתבים" בתוך האזור האישי שלכם באתר הביטוח הלאומי.
בדיקה חוזרת: בכל מקרה של ספק, ניתן ומומלץ לוודא את תוכן ההודעה מול מוקד השירות בטלפון 6050* או באמצעות הצ'אט האנושי באתר.
בביטוח הלאומי מסכמים בקריאה לציבור לגלות ערנות: "תעצרו רגע ותבדקו אם מה שראיתם הגיוני או לא. שמרו על עצמכם ועל הפרטים שלכם, גם ברשת". נמשיך לעדכן כאן בחדשות סרוגים.
תגובות