מבזקים
סרוגים
הדיון בעתירות על ועדת חקירה ממלכתית

לפיד על המהומה בדיון בבג"ץ: "תוצאה של הסתה של רה"מ ושריו"

אחרי התפרצות המשפחות השכולות לדיון בנוגע לוועדת החקירה, והוצאת השופטים מהאולם, ראש האופוזיציה יאיר לפיד מפנה אצבע מאשימה לממשלה: "האמירות האלימות שלהן מסכנות חיים"

ו' אייר התשפ"ו
לפיד על המהומה בדיון בבג"ץ: "תוצאה של הסתה של רה"מ ושריו"
יאיר לפיד צילום: אבשלום ששוני / פלאש90

הפסקת הדיון היום (חמישי) בבג"ץ בנוגע להחלטה על ועדת חקירה ממלכתית לטבח ה-7 באוקטובר, עוררה תגובות רבות במערכת הפוליטית.

אחרי פרסום התגובה של הרשות השופטת, גם ראש האופוזיציה ויו"ר  יש עתיד יאיר לפיד, מגיב ומאשים את הממשלה: "‏ההשתללות בבג״ץ היא תוצאה של הסתה של ראש הממשלה ושריו נגד בית המשפט העליון. האמירות האלימות שלהן מסכנות חיים".

עוד הוסיף ואמר לפיד: "‏במקום לעודד את התמונות האלה הממשלה הייתה צריכה לעשות דבר אחד פשוט - להקים ועדת חקירה ממלכתית לחקר הטבח. הם כבר לא יעשו את זה, אנחנו נעשה את זה בממשלה הבאה".

 יו״ר כחול לבן בני גנץ התייחס לדרמה בבית המשפט העליון ואמר כי הדרך להגיע להחלטה הנכונה היא באמצעות בחירות: ״העימותים מחוץ לבית המשפט הבוקר בין הורים שכולים, פחות מ-48 שעות אחרי שהתייחדנו עם זכר הנופלים - קורעים את הלב. ישראל חייבת לצאת לבחירות, ולהקים ממשלת אחדות רחבה וציונית שתעצור את מלחמת האחים ותשבור את המחנות. ככה - אסור להמשיך.״

בג"ץ יאיר לפיד בני גנץ

גלו עוד כתבות

החליקו לגלות עוד

סיימתם! אין עוד כתבות להצגה