מבזקים
סרוגים
מסר לטראמפ?

פעם שלישית: משמרות המהפכה השתלטו על ספינות במיצרי הורמוז

משמרות המהפכה של איראן אישרו כי השתלטו על שנ כלי שיט באזור מיצרי הורמוז, והובילו אותם למים הטריטוריאליים של איראן. מוקדם יותר דווח על תקיפת ספינה נוספת בבעלות יוונית

ה' אייר התשפ"ו
פעם שלישית: משמרות המהפכה השתלטו על ספינות במיצרי הורמוז
אילוסטרציה צילום: (צילום: שאטרסטוק)

מסר לטראמפ? משמרות המהפכה של איראן אישרו כי השתלטו על שני כלי שיט באזור מיצרי הורמוז, והובילו אותם למים הטריטוריאליים של איראן. זו הפעם השלישית שבה דווח על תקיפת ספינה באזור ביממה האחרונה. 

לפי ההודעה האיראנית, "משמרות המהפכה תקפו ספינה בבעלות יוונית בשם אופוריה, שעוגנת כעת מול חופי איראן. בנוסף, הותקפו שתי הספינות MSC Francesca ו-Epaminondas, השייכות לחברת הספנות העולמית MSC". 

למרות שהאיראנים טענו כי "שתי הספינות ניסו לחצות את מצר הורמוז, עלו על שרטון ונתקעו", בכלי התקשורת דווח כי הכוחות ירו לעבר האוניות ונלקחו תחת איומי נשק לטוח המים הטריטוריאליים האיראניים. עם זאת, לא דווח על נפגעים בגוף או על נזק לספינות בשלב הזה.

מיצרי הורמוז משמרות המהפכה ספינות איראן

גלו עוד כתבות

החליקו לגלות עוד

סיימתם! אין עוד כתבות להצגה