מבזקים
סרוגים

בלתי נתפס: נחשף המהלך של היועמ"שית נגד בן גביר

ברקע העתירה בבג"ץ נגד השר איתמר בן גביר - נחשף הערב ב-i24NEWS, כי היועמ"שית פעלה לאסוף נגדו חומרים, וביקשה אותם כבר מראש השב"כ הקודם רונן בר | לדיווח המלא

חני אדרי
כ"ז ניסן התשפ"ו
בלתי נתפס: נחשף המהלך של היועמ"שית נגד בן גביר
היועמ"שית גלי בהרב מיארה צילום: צילום: אורן בן חקון/פלאש90

יממה לפני הדיון בבג"ץ מחר, בעניין העתירות נגד השר איתמר בן גביר, נחשף מהלך "מדהים של היועמ"שית כחלק מניסיון לחזק את הטענות נגדו.

על פי הדיווח של אבישי גרינצייג ב-i24NEWS, היועמ״שית ביקשה מרונן בר, ראש השב״כ דאז, להעביר לה חומרים בעניין מעורבות של השר בן גביר בעבודת המשטרה, כדי שתוכל להשתמש בחומר בתגובה לעתירות שדרשו את פיטורי בן גביר.

נזכיר כי לפני שנה חשף עמית סגל כי רונן בר אסף מידע באמצעות פקודיו בשב״כ על מעורבות השר בן גביר בעבודת המשטרה. בדיקה שבהמשך הפכה לבדיקה על חדירת הכהניזם לשורות המשטרה.

אם אז האירוע לא היה מספיק מטורף, כעת נטען כי היועמ״שית מלכתחילה ביקשה ממנו את הפרטים כדי לגבש את עמדתה לבג״ץ בעניין העתירות שביקשו לפטר את השר בן גביר. למרות שרונן בר לא הצליח לבסס את החשד הראשוני שלו, הוא הורה לפקודיו להרחיב ולהעמיק את הבדיקה ולחזור אליו עם ממצאים.

מהיועמ"שית לא נמסרה תגובה

היועמ"שית איתמר בן גביר רונן בר

גלו עוד כתבות

החליקו לגלות עוד

סיימתם! אין עוד כתבות להצגה