אחרי עונה ראשונה שהפכה לאחת ההצלחות הגדולות של השנים האחרונות, "ריסט" של אדיר מילר מקבלת אור ירוק לעונה שנייה בקשת 12 - עם נתונים שקשה להתעלם מהם.
כמעט מיליון צופים לפרק
"ריסט" לא רק הצליחה - היא שברה נתונים. הסדרה רשמה ממוצע של 18.2% רייטינג ו-722 אלף צופים לפרק, אבל הסיפור האמיתי מגיע בהשלמות הצפייה: בתוך שבוע, כל פרק טיפס ל-26.4% רייטינג ו-922 אלף צופים.
בסך הכול, לכל פרק נחשפים כ-1.2 מיליון צופים - נתון שהופך אותה לסדרה הנצפית ביותר בישראל בחמש השנים האחרונות.
פרמיירת הסדרה ריסטצילום: אורטל דהן זיוהציפיות היו אחרות - וההפתעה הייתה גדולה
עוד לפני שעלתה, רבים ציפו ש"ריסט" תהיה המשך ישיר לסגנון המוכר של אדיר מילר - כזה שמזכיר את "רמזור" או "צומת מילר", שתי הסדרות שהפכו אותו לאחד היוצרים המצליחים בישראל. אבל בפועל,"ריסט" הלכה לכיוון אחר.
במקום קומדיה יומיומית קלאסית, הסדרה מציגה דרמה-קומית עם עומק רגשי, שמתעסקת בשאלות של זהות, בחירות והתחלות חדשות - והקהל, כך נראה, לגמרי הלך איתה.
משבר גיל 50 שהפך לדרמה
העלילה עקבה אחרי גבר בן 50, איש קבע, שמרגיש תקוע מכל כיוון - בזוגיות, בעבודה ובחיים עצמם.
כשהוא מקבל בטעות אבחנה שיש לו זמן קצוב לחיות, הוא מחליט לשבור הכול: נפרד מאשתו, עוזב את הצבא, לוקח הלוואה - וטס לתאילנד. אבל רגע לפני ההמראה מגיע הטוויסט: הכול היה טעות.
מכאן בדיוק הסדרה מתמקדת בשאלה מה עושים עכשיו. האם חוזרים לחיים הקודמים כאילו כלום לא קרה, או שמנצלים את הרגע הזה כהזדמנות אמיתית להתחיל מחדש.
מתוך צילום: (באדיבות קשת 12)הצלחה שלא משאירה מקום לספק
עם נתונים כאלה, ההחלטה לחדש את "ריסט" לעונה נוספת כמעט מתבקשת.
השילוב בין סיפור אישי, טוויסט דרמטי והומור מדויק הצליח לגעת בקהל רחב - ולהוכיח שגם כשאדיר מילר יוצא מהאזור המוכר, הוא עדיין יודע להביא להיט.
תגובות