עומר דוסטרי, דוברו לשעבר של ראש הממשלה נתניהו שפוטר מתפקידו, הגיב הערב (רביעי) להתפטרותו של זיו אגמון, דובר ראש הממשלה נתניהו.
בסטורי בחשבון האינסטגרם שלו הוא כתב: "זה סופו של כל בלון".
עומר דוסטריצילום: צילום מסך מאינסטגרםמוקדם יותר היום, זיו אגמון הודיע רשמית על התפטרות מלשכת ראש הממשלה נתניהו, בעקבות הסערה סביב אמירותיו הגזעניות.
זיו אגמון, ששימש כדוברו של ראש הממשלה נתניהו בלשכת ראש הממשלה, שנחשפו אמש תיעודים משיחותיו בהם התבטא באופן גזעני ומביש נגד מרוקאים, ושורה של אמירות מכוערות נוספות, הודיע רשמית על התפטרותו מהלשכה, יממה בדיוק אחרי פרסום תוכן השיחות.
אמש, הודיע אגמון כי הוא כופר בכל הדיווחים כלפיו וכינה את הדברים כ"דברי בלע" והכחיש את האמירות אשר יוחסו אליו, אך כעת הודיע סופית על התפטרותו, ואף לקח אחריות על חלק מאמירותיו.
בעוד אמש, הגיב אגמון כך לדברים: "אני לא מתכוון להתייחס לכל דברי הבלע שיוחסו לי הערב, אבל על דבר אחד לא יכולתי לעבור בשתיקה. כל מי שמכיר אותי ואת עבודתי עם ראש הממשלה יודע היטב שהמילים שיוחסו לי לכאורה בקשר לעדות המזרח הן ממני והלאה, ולא רק מהסיבה שחלק גדול ממשפחתי יוצאי עדות המזרח ומרוקו. נעשה לי כאן עוול של ממש".
כעת, שינה את הטון, והודה גם אם חלקים באמירת הדברים: "לצערי הרב בשבוע האחרון, אדם שהיה עימי בקשר חברי ממושך החליט להעביר חלקי ציטוטים משיחותינו הפרטיות. רובן המכריע של השיחות התקיימו עוד בטרם כניסתי לתפקיד בלשכת רה"מ".
לבסוף הכריז רשמית על התפטרותו: "אנחנו בימים גורליים שדורשים מכולנו עמידה איתנה מתוך אחדות ושותפות גורל. אולם משנוכחתי לגלות כי קודמתי לקדמת הבמה בעל כורחי, ונוצר סביבי שיח מפלג, החלטתי להודיע לראש הממשלה על סיום תפקידי ופרישה מהחיים הציבוריים".
תגובות