גורמים ברבנות הראשית יוצאים למתקפה כנגד הרבנים דוד סתיו והרב שלמה ריסקין לאור "אירועי" השבוע האחרון.
כזכור, בתחילת השבוע פרסמה אגודת הרבנים האורתודוכסים בארצות הברית "R.C.A" הנחיה לקהילות הפועלות תחתיה שלא למנות נשים לרבנות קהילה. בעקבות ההחלטה תוקף רבה של אפרת, הרב שלמה ריסקין, את הארגון.
על פי הדיווח באתר החרדי 'כיכר השבת', בראיון לעיתון "הג'רוזלם פוסט" טען הרב ריסקין כי החלטת ארגון המתנגדת למינוי נשים לתפקידי רבנות היא החלטה "אומללה". עוד עולה מהדיווח כי הרב ריסקין טען שההחלטה התקבלה "מטעמים פוליטיים יותר מאשר מטעמים הלכתיים".
ראוי לציין כי הרב ריסקין עצמו חבר באיגוד הרבנים, ומעניין יהיה לראות האם הביקורת כלפי הארגון תביא אותו למהלך של היפרדות ממנו.
בכירים ברבנות הראשית אמרו בתגובה לפניית "כיכר השבת": "לאחר שהרבנים ריסקין את סתיו ניסו להחריב בכל דרך את הממסד ההלכתי במדינת ישראל ולא עלתה בידם, כעת הם עוברים לתקוף את הממסד ההלכתי-אורותודקסי בארה"ב".
הגורמים הוסיפו: "הדברים החמורים חושפים את הפנים האמיתיות שלהם, וגם למי שהיה ספק בעניין – כעת הדברים ברורים".
הגורמים התייחסו גם לפרסום ב'סרוגים' לפיו הרב דוד סתיו צפוי להשתתף באירוע בבית הכנסת הקונסרבטיבי בארה"ב. "הצעדים הללו מעידים על שינוי מגמה בדרכה ההלכתית של תנועת צהר ושותפיה?" תמה גורם רבני.
ביום רביעי האחרון פורסם ב'סרוגים' כי הרב דוד סתיו, צפוי להשתתף בעוד כשבועיים בכנס באחד מבתי הכנסת הקונסרבטיביים בניו יורק, 'בית אל', שנעשה בשיתוף עם הרפורמים, וזאת תחת הכותרת 'בונים גשרים'.
מארגון 'צהר' נמסר בתגובה ל'סרוגים': "הפדרציה של ניו יורק הזמינה את הרב דוד סתיו להרצאה בפרבר של ניו יורק אליו מוזמנים כל יהודי האזור. הארוע מאורגן בין היתר על ידי הרבנים האורתודוכסיים של האזור.
הרב ביקש וקיבל את אישורם והתלהבותם למתן הרצאתו. יש לציין כי מיקום הארוע נבחר משקולים טכניים בלבד.
יחד עם זאת וכפי שכבר הודענו בעבר, ארגון 'צהר' והרב דוד סתיו לא מחרימים אף אחד בגלל דעותיו השקפותיו או דתו, ארגון צהר יעשה הכל כדי לקרב בין יהודי העולם לאביהם שבשמיים לתורת ישראל ולמדינת ישראל ולא יתנצל על כך".
מה דעתך בנושא?
8 תגובות
0 דיונים
נורמלי
זה מה שקורה לכל אלו שרוצים לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלימה
21:34 07.01.2016שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ל-3
או, אולי, הבעיה בהבנת הנקרא שלך?
11:42 08.11.2015שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יהודי
ריסקין וסתיו עוכרי ישראל...!
08:58 08.11.2015שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
צבועים
ועבור השני, נשכבתם על הגדר שלא יושלך מתפקידו!
13:55 06.11.2015שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
!!!!!!
ריסקין ובית דינו מגיירים גרים על אפה וחמתה של הרבנות הראשית. הרב ריסקין הפך לעת זיקנה לאדם מלא רוח קרב, הוא נלחם על פני כל הגלובוס (חבל שיתגייס למג"ב)
10:27 06.11.2015שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אפרים
לפי הכתבה בJerusalem Post הרב דיקסין נשאל איך הוא מגיב להחלטה של ארגון הרבנים האורטודקסיים בארצות הברית בנוגע למשרות נשים במעגל ההנהגה הדתית. תשובתו היתה, שלפי תוכן הפרסום של ההחלטה,...
לפי הכתבה בJerusalem Post הרב דיקסין נשאל איך הוא מגיב להחלטה של ארגון הרבנים האורטודקסיים בארצות הברית בנוגע למשרות נשים במעגל ההנהגה הדתית. תשובתו היתה, שלפי תוכן הפרסום של ההחלטה, מדובר בהחלטה פוליטית ולא בהחלטה הלכתית. הוא הסביר מדוע זה הרושם המתקבל מהדברים. לכן, מה שהרבנים הראשיים עשו פה, הוא ביזוי תלמיד חכמים ברבים, הוצאת דיבה ושם רע.
המשך 10:09 06.11.2015שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אבי
09:11 06.11.2015שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מהיהודים עצמם. אסור להשתתף באירוע של יהודים?
09:04 06.11.2015שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר