ברנז'ה

העיתונאי הערבי חושף: "אני מפחד"

העיתונאי הערבי הבכיר חושף, כי הוא מפחד לחייו: "אני מסתובב עם גז מדמיע באוטו"

הפשיעה בחברה הערבית - אילוסטרציה
| הפשיעה בחברה הערבית - אילוסטרציה צילום: מג"ב בירושלים

עיתונאי כאן 11 סולימאן מסוודה, התייחס למצב הפשיעה בחברה הערבית בארץ, ואמר: "כאזרח ערבי גם אני מפחד. אני מסתובב עם גז מדמיע באוטו כבר חודשים. חשבתי להוציא רישיון לאקדח כדי להגן על המשפחה שלי".

בחודש וחצי הראשונים של השנה נרשם שיא שלילי של 47 קורבנות בחברה הערבית לעומת 31 בתקופה המקבילה בשנה שעברה

מבין 47 מקרי הרצח שבוצעו מתחילת השנה, ארבעה בלבד פוענחו. בפילוח אזורי, מרבית המקרים אירעו במחוז הצפון, עם 21 חקירות רצח, ולאחר מכן במחוז החוף עם עשר חקירות.

שלוש מבין הקורבנות, היו נשים. שני המקרים האחרונים הגיעו בתום שבוע שבו נרצחו שמונה בני אדם נוספים מהחברה הערבית, בהם ופאא עוואד. ופאא, אם לשישה וסבתא ל-18, נרצחה ביריות בגיל 55 בעת שתלתה כביסה בחדר פנימי בביתה בעיר טמרה שבגליל התחתון. שני גברים בני 23 ו-36 נעצרו בחשד למעורבות ברצח.

תגובות

4
4
א
16.02.26

וכתב קפלן לא מפחד מכך שהיועמשית מ ס ר ב ת לבקשת המשטרה להוציא צווי מעצר מנהליים נגד ראשי ארגוני הפשע, למען הממשלה שבנט, ליברמן, לפיד, איזנקוט וגולן רוצים להקים עם רע"מ והמשותפת???

3
א
16.02.26

כתב קפלן גם לא מפחד מכך שהיועמשית כבר שנתיים וחצי מסרבת לאשר למשטרה שימוש בכלים טכנולוגיים נגד ארגוני הפשע? כשכל תפקידה הוא להגן על זכויות האזרחים וחייהם?והמפכל מתחנן בפניה עד היום לקבל את הכלים האלה!!

2
א
16.02.26

לכתב של קפלן - לא מפחיד אותך שבנט, ליברמן, גנץ ולפיד העבירו ב"תוכנית 550" 30 מיליארד שקלים למגזר הערבי בידיעה שרובם יילכו לארגוני הפשיעה, לאחר שמנגנוני הפיקוח הוסרו לבקשת רע"מ??והשרה מאי גולן ניסתה לעצור את הכספים והשב"כ בראשות רונן בר לחצו עליה להפסיק!

1
יגאל
16.02.26

אחיי הדתיים הלאומיים.הפכתם לקנאים חשוכים.מחברים נפלאים לפלוגה הפכתם לנאציונליסטים עם פיתה וטיטול על הראש.אל יהי חלקי עמכם.מ ל ח מ ה.