על רקע ציון 20 שנה לרצח ראש הממשלה, יצחק רבין, הבוקר (שלישי) מפרסם העיתונאי הדתי, אהרון גרנות, פוסט בעמוד הפייסבוק שלו ותוקף את הדיון על "מורשת רבין".

בפתח דבריו מבהיר גרנות כי "צריך לומר בנושא רצח רבין: להבדיל בין הרצח לבין 'מורשת רבין'. אסור בשום אופן שתיפול שערה משערות ראשו של מישהו ארצה בשל דעות פוליטיות, בטח לא אלימות ועל אחת כמה וכמה לא רצח גם אדם פשוט ועל אחת כמה וכמה ראש ממשלה העומד בראש האומה הישראלית. לפיכך הרוצח הוא איש מתועב שעשה דבר שהיה עלול לפרק את עם ישראל, מעבר לעובדה ששלח ידו לקחת נפש. בשבילי הוא מחבל, ואין זה משנה שהנרצח היה יצחק רבין".

גרנות ממשיך וכותב כי "אולם, רבין היה איש שהזכות היחידה שאני יכול ללמד עליו שאת הכל עשה מתוך הכרה עמוקה שזה לטובת עם ישראל. אבל אין דבר שהוא נגע בו ולא נכשל. הוא היה איש כושל, ראש ממשלה גרוע, רמטכ"ל שקרס נפשית בשעות הכי קריטיות ואושפז בבית חולים לחולי נפש, איש ששתה לשוכרה, שחרחר ריב ומדון והוציא מפיו מילים שהוא לא ראש ממשלה של כולם ושההוראה לירות ביהודים שבאו באלטלנה לא היוו אצלו דגל שחור, האיש שהתפתה לפרס והסכים להביא עלינו את אסון אוסלו, שהמורשת היחידה שלו היא מורשת הוויסקי".

"איש כזה", חתם גרנות את הפוסט, "צריך היה לגמור את ימיו באופוזיציה ולעמוד למשפט ההיסטוריה ולא למות ברצח נתעב על ידי בן עוולה ולהפוך לגיבור".

לכידה
הפוסט שפרסם גרנות (צילום מסך)