אזהרה חריגה: ראש השב"כ דוד זיני אמר לשרים בדיון הקבינט המדיני ביטחוני שנערך בשבוע שעבר כי "האיום של החטיפות לא ירד, הוא עלה והוא יעלה, כי יש מחיר לאופן שבו שילמנו על שחרור החטופים". כך דווח הבוקר (שלישי) בעיתון ידיעות אחרונות.
לפי הדיווח, המתבסס על דבריהם של שלושה מקורות שנכחו בדיון, דבריו של ראש השב"כ לא נאמרו כחוות דעתו על עסקאות החטופים שנעשו מול חמאס במהלך המלחמה, ואם היה נכון לשלם את המחיר של שחרור האסירים והמחבלים בתמורה, אלא סביב דיון מקצועי חסוי שעלה בקבינט בעניין צעדי אבטחה נדרשים בתחום הטיסות והתעופה.

"זו לא הפעם הראשונה שזיני אומר את האמירה הזאת בדיונים הסגורים, כניתוח מקצועי שלו של האיומים" אמרו הגורמים. "הוא מדבר על כך שארגוני הטרור ואויבינו ראו שמשתלם לחטוף ישראלים, ושהאיום של חטיפות ישראלים בארץ ובעולם עלה".
בשב"כ לא הכחישו את הדיווח, אך סירבו להתייחס ישירות לדברים ומסרו בתגובה כי הם "לא מתייחסים לנאמר בדיונים סגורים".





תגובות
להיפך - האיום ירד. הפעם שילמו הרבה פחות מאשר תמורת שליט. מצד שני גם גבו מחיר עצום על 7.10 . מערכת הביטחון שוב נופלת לפח של 7.10 ומלחמת יום הכיפורים: מבססת הערכות על אמונות במקום על מידע. זרועות המודיעין צריכות לשבת בתוך הגופים שמתכננים חטיפות ולהביא מידע קונקרטי ולא לתת ״הערכות״. כאשר זיני רואה שחורות הוא מצד אחד מביא לביטוי אמונות ששייכות יותר ל״בית אבא״ מאשר למודיעין, ומצד שני בעצם דורש יותר תקציבים להגנה (במקום מודיעין) ומכין לעצמו כסת״ח. לוא אני ראש ממשלה הייתי מסרב לשמוע את ה״הערכות״ האלה, ושולח את הקודקודים להכין שיעורי בית.
בפעם האחרונה המחיר היה 1:1027, ועכשיו המחיר ירד. אם כבר מצמידים מחיר לחיים של אדם. העסקאות לא העלו את המוטיבציה, היא תמיד היתה קיימת. עובדה, שב"כ ממשיך לסכל תשתיות. זה אומר שמישהו משקיע ובונה תשתיות. לא רוצים חטופים? שהמינוי הפוליטי יעבוד כמו שצריך. במינימום - שלא יגרום נזק עד שניתן יהיה להחליף אותו.
ומי אחראי על השיחרורים הסיטונאיים . אם לא "מר ביטחון" - אבי מחדל ה7.10 בנימין נתניהו
בגלל ההפגנות שלכם בקפלן חכמולוג