התפתחות דרמטית בפרשת הפצ"רית והדלפת סרטוני החקירה ממתקן המעצר שדה תימן: חבר הכנסת אביחי בוארון (הליכוד) וארגון 'לביא' הגישו הבוקר (ה') עתירה דחופה לבית המשפט העליון נגד המפכ"ל רב-ניצב דני לוי והיועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב-מיארה.
העתירה דורשת מבג"ץ להוציא צו שיחייב את המשטרה לנמק מדוע לא תיפתח חקירה פלילית נגד היועמ"שית, בחשד לביצוע עבירות של מרמה והפרת אמונים.
העתירה, שהוגשה באמצעות עורכי הדין יצחק בם ויוסף בן ברוך, מגוללת שורה של טענות על פעולות שביצעה לכאורה בהרב-מיארה תוך ניגוד עניינים חריף.

בלב הטענות עומדת מעורבותה האישית של היועמ"שית בהחלטה להפקיד את חקירת ההדלפה בידי הפרקליטות הצבאית – הגוף שממנו יצאה ההדלפה במקור – ופיקוחה הצמוד על הבדיקה הצבאית הכושלת. לטענת העותרים, היועמ"שית פעלה כדי למזער את חלקה בפרשה שהובילה להגשת תצהירים כוזבים לבג"ץ.
העותרים טוענים כי כאשר החלו להתגלות ממדי הטיוח, ניצלה היועמ"שית את סמכותה כדי לשבש את החקירה המשטרתית: בעתירה נטען כי ב-19 באוקטובר, כאשר ראש להב 433 היה בדרכו לפגישה עם הרמטכ"ל לדון בחשדות נגד הפצ"רית, התערבה היועמ"שית והורתה לרמטכ"ל לבטל את הפגישה, והנחתה כי "כל החלטה בעניין צריכה לעבור דרכה".

עוד נטען כי בתיאום עם היועמ"שית, הועברה החקירה לממונה על הביטחון במערכת הביטחון (מלמ"ב) במקום למשטרה, תוך סירוב לאפשר לראש להב 433 לקבוע את זהות החוקרים.
בנוסף נטען כי היועמ"שית הסתירה את העובדה שעוזרה הראשי, ד"ר חגי הרוש, הדיר את עצמו מעיסוק בפרשה בשל מעורבותו בפיקוח על הבדיקה הצבאית הקודמת. עובדה זו הוסתרה גם מבית המשפט העליון.
ח"כ אביחי בוארון מסר כי: "כאשר מי שעומדת בראש מערך אכיפת החוק פועלת בניגוד עניינים, שיקול של אמון הציבור במערכת אכיפת החוק מחייב לפתוח בחקירה. התנהלות היועמ"שית בפרשה זו, כפי שעולה מהעתירה, יצרה רושם של טיוח על גבי טיוח ופגעה באופן אנוש באמון הציבור".
העותרים דורשים מבג"ץ להורות למשטרה לפתוח בחקירה בלתי תלויה, שכן לטענתם "אין מנוס מפני התערבותו של בית המשפט".





תגובות
הגיע הזמן לעצור את היועמשי"ת לחקירה אין יום שעובר שהציבור לא שומע עליה עוד נדבח פלילי שמתווסף לקופת השרצים שלה,חייבים לשלוח אותה בשלב ראשון למעצר בית כל יום שהיא לא עצורה זה נזק למדינה ולציבור היא הגיעה למצב שאין לה מה להפסיד,היא נוקטת בשיטת אחרי המבול.
ממשלת וקואליציית העבריינים עוש הכל כדי להוריד את שומרי הסף של החוק והמשפט, בג"ץ, הפרקליטות, מח"ש, פרקליט המדינה והמטרה הראשית היועמש"ית, הכל על מנת להפוך את ישראל למדינת עולם שלישי ודיקטטורה מושחתת, הם יעשו הכל כדי לא להגיע לבחירות שיעיפו אותם הבייתה.
ממה שאתם מפחדים, זה בדיוק מה שאתם מתכננים. לא עשו אןתנו באצבע
מי שמשחת פה זה כל הדיפ סטייט שלא נבחר ע"י הציבור והיועמש"ית הלאומית בראשם שהיא הכל אבל לא יועצת לממשלה ופגיעתה בכל רעה ביותר.
תגידו, קורה משהו שהוא לא ''דרמטי'' באתר סרוגים? כל כתבה שניה באתר מכילה את המילה ''דרמטי'', תרגעו בבקשה
יש להם אוצר מילים קבוע; 'דרמטי' , 'מדאיג' , ועוד... הם פשוט ליצנים בשביל לגרום לאנשים ס ם להיכנס לכתוב. שלהם . היום נהיה ככה כבר בכל גופי התקשורת שכבר נגמר להם 'התוכן' אז ממציאים בכוח .. בסוף אף אחד לא יכול להתחרות בכל ערוצי הטלגרם וכו'
שסופסוף תעזוב אותנו בשקט אוייבת הממשלה ותיתן למערכות לעבוד זה יהיה דרמטי. מבצעת פשע על פשע ובגץ מגבה הכל , מדהים כמה הציבור סופג ולא הופך שולחן . אבסורד
מתי קראת לאחרונה ידיעה שמאלית אנרכיסטית
עדיף שלמות את הפה עבריינים אתר מצויין שמבאר ומתעדכן את השחיתות של השמיטה יועמשיט וחבריה כולל עמית העבריין
תסתום קודאין כולכם עבריינים כולל היועמשיט השרלילה וחבריה הפצרייה כולל הש ו פ ט העבריין עמית שצריך לזרוק לפח האשפה של ההיסטוריה
למדו מ ynet
זה פשיעה לחלוטין,ארגון פשיעה בראשות פצרית ויועמש"ית
אתם מ פ ח ד י ם!
נתקלת בעוד הרבה מיקרים שבהם מוגשת בקשה לפתוח בחקירה נגד היועמשי"ת? אתה לא מבין את המשמעות הדברים כאן
מי שמגבה אותה הפנסיונר איש חרוזי הרעל. ויצחק עמית. צריכה להחקר באזהרה וללכת הבייתה. הפכה את היעוץ לכנופית פשע.
למדו מערוץ 12
אז אל תסתכל בסרוגים ותמשיך לאכול חמוצים
אל תדאגי בעזרת שם שלושה ארבעה חודשים והיא "עפה"
שלא יערבו את העם החכם שלנו אתה צודק ב1000 אחוז יומם יגיע צריך סבלנות זה מגדל בגצ והפרקליטות והיועמשית והואסילים שלה חגי הרוש גיל לימון יפלו כמו מגדל כלפים צריך סבלנות סבלנות הימין במלחמה כמטפורה נגד מערכת חזקה עם כוח עצום לכאורה את נסראאלה חיסלנו כמטפורה לכאורה גם ארגון הפשע הזה בראשות עמית ומיארה טיארה לכאורה ייפול סבלנות ועוד סבלנות ארגון פשע כי הוא מתנהל באותן שיטות פשוט לא להאמין כמטפורה ולכאורה
המצשלה היא סכנה למדינה אז כל מי שעוצר אותה, גיבור.
דרמטי זה מה שקורה בלשכתו של ראש הממשלה ,כשקטר מממנת ומככבת.
שרלילה המליטה אותך
אתם האויבים ןאוווו
כמה חוסר ידע מינימלי חחחאצלכם ה.י.מ.נ.י.ם
אתם מ ש ק ש ק י ם מהאמת שמתגלת אט אט !
אבל הדרמה האמיתית היא החסינות שמעניקים לה אלה שצריכים לפעול נגד פורעי החוק.