ממשל טראמפ מתכנן למנות גנרל אמריקני לפקד על כוח הייצוב הבין-לאומי (ISF) שצפוי להתחיל להיפרס בעזה בחודש ינואר, כך לפי שני בכירים אמריקנים ושני בכירים ישראלים.
נזכיר כי במסגרת תוכנית 20 הנקודות של טראמפ, ישראל צפויה לצאת מעזה ובמקומה יוצב כוח בין לאומי שישלוט במתרחש. טראמפ צפוי לעמוד בראש מועצת השלום לעזה, ויועציו הבכירים יהיו חברים בוועד המנהל הבין-לאומי של עזה. כעת, ארה"ב תפקד על כוח הביטחון של הרצועה.
השלב השני כולל נסיגה נוספת של צה"ל, פריסת כוח ה-ISF בעזה, והפעלת גוף שלטוני חדש, כולל מועצת השלום בראשות טראמפ. מועצת הביטחון של האו"ם אישרה לאחרונה לתת הסמכה לכוח ה-ISF ולמועצה.
נזכיר כי בימים האחרונים דווח שטורקיה מאמנת את חייליה לקראת הגעה לעזה ושליטה על האוכלוסייה האזרחית בה, זאת למרות התנגדותה הנחרצת של ישראל. מדובר המהלך שקיבל תמיכה מארה,ב, אך בישראל טוענים כי הם לא מתכוונים לאפשר לכך לקרות
מה דעתך בנושא?
1 תגובות
0 דיונים
מוטי הקרייתי
אדוני הנשיא אתה חי בסרט שביימת ומתכנן להיות השחקן הראשי.
19:34 12.12.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מוטי הקרייתי
אדוני הנשיא אתה חי בסרט שביימת ומתכנן להיות השחקן הראשי.
19:34 12.12.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר