לראשונה בישראל השף דור בנימין פתח מסעדת פיין דייניינג של טעימות שיעיפו אתכם לחלל. בעיקרון מספיקה השורה הזו והרצון להגיד לכם שתטוסו לשם, אבל בכל זאת, בואו נתחיל ונפרט.
מדובר במסעדת פיקואל עם ארוחת טעימות ארץ-ישראלית, תפריט טעימות בן עשר מנות, טעמים מקומיים וחלל אינטימי, המסעדן איציק קדוש והשף דור בנימין מגשימים חלום ומביאים לחיים חוויית פיין דיינינג ארץ-ישראלית. Picual מחוברת לאדמת הארץ, לנוף ולשורשים ובליבה עומד שמן זית מזן פיקואל המופק במשק אחיה.
המסעדה האינטימית המדגישה את החיבור שבין קולינריה מקומית עילית לבין אדמת הארץ. מאחורי המסעדה עומד איציק קדוש, מסעדן ותיק, שב-Picual מביא לידי ביטוי חזון אישי: מקום מדויק ושקט, שמעמיד במרכז חוויה קולינרית ארץ-ישראלית.
השף דור בנימין בנה ארוחת טעימות בת עשר מנות שמשלבת טכניקות עם חומרי גלם ארץ־ישראליים: דגה טרייה, ירקות עונתיים, ושמן הזית של משק אחיה שבהרי בנימין – מזן פיקואל, והוא מוטיב מרכזי במסעדה ולכל אורך הארוחה. הפיקואל מתאפיין בארומה עשירה, מעט פירותית עם מרירות וחריפות מאוזנת שמעניקה למנות רובד נוסף ומעניין. מעבר לזה, הוא נחשב לזן איכותי בעולם ומכאן השילוב שלו במסעדה הוא טבעי.

בין המנות העונתיות אפשר למצוא חלת בריוש מלופף על ענף פיקואל מעל דוחן וטימין מיובש, לצד חמאת שמן פיקואל ואבקת טאסוס טוויל מכרוב מותסס טרטר טונה כחולת סנפיר, איולי מיסו חמציץ ועשבי תיבול, וג׳ל כרוב מותסס, מוגש על קרמבל אדמת מיסו ופקאן סיני, בר ים במלח עלי פיקואל, קריספי לחוח ,איולי צ׳עלי מותסס, סלטון זיתי פיקואל ועשבים, ג׳ל יוזו וג׳ינג׳ר,
כיסון כרוב ממולא במסאחן עוף מפורק ואגוזים ועלי זעתר טרי , קרם כרוב מקורמל, ז׳ו עוף מושחם עם פטריות שיטאקי ואצות קומבו, קרמבל עור עוף וקולי עלי כרוב, ונוספות.
המנות היו טעימות בטירוף, מוגשות בצורה אסתטית וטעימה, השירות גם הוא היה יוצא דופן והנקודה העיקרית שתגרום לי לרצות לשוב בכל עונה מחדש, זו החוויה המיוחדת. לשומרי כשרות אין אפשרות לטעום ולחוות מסעדות מישלן בעולם, וכאן מביא שף דור את החוויה הזו שמדמה מסעדות הכי יקרות ושוות בעולם.
המנות הקטנות שמוגשות בצורה יפה ומושכת את העין, מגבונים לחים שיוגשו לכם על אבן עץ מגולפת, תפריט קבוע שמעודד סקרנות ומאפשר לסמוך על השף באופן מלא ועוד. זו חוויה שלא קיימת עוד בארץ ומומלצת בחום לכל שומרי הכשרות.
האירוח של שף דור בנימין לוקח את הסועדים לחוויה אינטימית מול מטבח פתוח, לא רק לבישול, אלא גם לשיחה. דרך האוכל הוא מספר על המקומות שמהם הגיע, על ההשפעות שעיצבו אותו ועל הבחירה לחגוג את הארץ דרך אוכל.
את חלל המסעדה עיצב המעצב חי קוסטנטיני, מתוך השראה של טבע ארץ-ישראלי ורצון לזקק עומק תרבותי דרך חומר. במרכז החלל עץ זית והחלל כולו עשוי מאבן גולמית, טיח מדברי, קירות מחלוקי נחל ורשתות ברזל, ומעוצב בגישה שלא מנסה להסתיר את החומר אלא לחשוף אותו. גם המטבח הוא במה פתוחה, בה הכל גלוי.
קיר יינות מרשים משלים את החוויה, ומציע לאורחים אפשרות לבחור בקבוקים ממגוון רחב במחירי חנות, כחלק מחוויית אירוח נגישה, מדויקת ורחבת לב.
Picual
450 ₪ לאורח (המחיר אינו כולל שתייה קלה, אלכוהול, יין ודמי שירות)
התפריט הינו תפריט סגור, ולא יהיה ניתן לבצע שינויים במהלך הארוחה. המסעדה כשרה מהדרין, דגים, בשרית
כתובת: ברשבסקי 8 ראשון לציון, ב'-ה', 20:30-23:30.
להזמנות: 077-8801060
מה דעתך בנושא?
1 תגובות
0 דיונים
מרים קופרווסר
וואו. מרשים ביותר. בשורה של ממש לשומרי כשרות.
11:30 30.11.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר