התשובה לטרור?

כוחות גדולים של צבא ומשטרה הרסו הלילה (בין שני לשלישי) את בתיהם של שני מחבלים ואטמו חדר בביתו של מחבל נוסף במזרח ירושלים.

הבתים שנהרסו הם של המחבלים מחמד נאיף ג'אעביס ואבו ג'מיל ג'סאן בן מחמד שבירושלים. הבית שנאטם שייך למחבל מועתז אברהים ח'ליל חג'אזי.

מדובר צה"ל נמסר כי הריסת ואטימת בתי שלושת המחבלים בוצעה בהנחיית שר הביטחון משה (בוגי) יעלון.

עוד נמסר כי "צה"ל ימשיך לממש את הנחיות הדרג המדיני תוך שיתוף פעולה עם כלל גופי הביטחון ולא יהסס לנקוט בכלל האמצעים החוקיים העומדים לרשותו על-מנת לפגוע במחבלים והגורמים המסייעים בכדי להרתיע מביצועם של פיגועים נוספים".

כזכור, המחבל מחמד נאיף ג'אעביס רצח בשנה שעברה (4 באוגוסט 2014) את הרב אברהם וואלעס הי"ד ופצע שבעה נוספים באמצעות דחפור. באותו האירוע המחבל חוסל במקום על ידי שוטרים.

המחבל השני הוא אבו ג'מיל ג'סאן בן מחמד פרץ בי"ח בחשוון תשע"ה, (18 בנובמבר 2014), עם המחבל אבו ג'מל עודי בן אעבד לבית הכנסת "קהילת בני תורה" בשכונת הר נוף בירושלים, שם ביצעו טבח שזעזע את העולם היהודי כולו במתפללים שהיו עטופים בטלית ותפילין.

כזכור, השניים רצחו באמצעות גרזנים וירי את הרב משה טברסקי הי"ד, הרב קלמן לוין הי"ד, הרב אברהם שמואל גולדברג הי"ד והרב אריה קופינסקי הי"ד. בנוסף נרצח בפיגוע השוטר זידאן סייף.

שני המחבלים חוסלו בזירת הפיגוע על-ידי השוטרים והלילה נהרס ביתו של המחבל אבו ג'מיל ג'סאן בן מחמד.

בנוסף, כוחות צה"ל אטמו חדרו בביתו של המחבל מועתז אברהים ח'ליל חג'אזי שהתנקש ביהודה גליק. גליק כאמור, בחסדי ה', ניצל מההתנקשות.