מבזקים
סרוגים

להשמעה: "תפילותיי" סינגל ראשון של צבי גרינהיים

הוא רק בן שבע עשרה וחצי, אבל צבי גרינהיים הולך בדרך הבטוחה להיות הכוכב הבא של המוזיקה החסידית. כמי שלמד אצל טובי המנצחים והחזנים והופיע עם להקתו לצידם של ישראל פרנס, גרינהיים בהחלט בכיוון. האזינו לשיר תפילותי שמהווה סינגל ראשון מתוך אלבום הביכורים

אפי אברהם | חדשות סרוגים
י"ב טבת התשע"א
להשמעה: "תפילותיי" סינגל ראשון של צבי גרינהיים
להשמעה: "תפילותיי" סינגל ראשון של צבי גרינהיים צילום: עטיפת הסינגל. תפילותיי (יח"צ)

 צבי גרינהיים תושב היישוב חשמונאים הוא רק בן 17 וחצי, אבל עוד תשמעו עליו.

גרינהיים למד פיתוח-קול ומוסיקה אצל גדולי המוסיקאים, אלי יפה, מרדכי סובול ורפי ביטון. במקביל למד את תורת החזנות אצל החזנים ישראל רנד ויחזקאל קלאנג.

את דרכו המוסיקלית החל לפני למעלה משלוש שנים בהופעה עם ההרכב שלו המונה חמישה נגנים לצידם של הזמר חסידי ישראל פרנס והחזן שלמה גליק מול שש-מאות איש בערב מיוחד שהופק לכבוד ישיבת "נר תמיד" . השתתף בתחרות כישרונות צעירים של המכון למוסיקה יהודית "רננות" בראשות המוסיקאי עזרא ברנע, וזכה לתשבחות מחבר השופטים המורחב שמנה בין היתר את הזמר המוסיקאי והיוצר דוד ד'אור, ולתשואות נלהבות ממאות האנשים שנכחו בקהל.

לפני שנתיים הופיע עם ההרכב שלו מול אלף בחורי ישיבה באוניברסיטת "בר-אילן".

"תפילותיי", הינו שיר תפילה מרגש לקירוב לבבות ולגאולת עם-ישראל בו לוקחים חלק מיטב המוסיקאים והנגנים ובהם גלעד פוטולסקי מתזמורת "שלהבת" שהופקד על העיבוד, אבי אבידני, אבי סינגולדה, אריה ברקוביץ', שי דגן, מארק רוזן, "מיתרי שלהבת" ועוד, ומהווה סנונית ראשונה לקראת אלבום הביכורים שנמצא בהתוות בימים אלו.

האזינו לסינגל "תפילותי" של צבי גרינהיים:

[podcast]http://www.srugim.co.il/wp-content/uploads/2010/12/tefilotay-zvi-greenhaim.mp3[/podcast]

סינגל צבי גרינהיים