מבזקים
סרוגים

שליח טראמפ מודיע: "התחילו 72 השעות להחזרת החטופים"

סטיב וויטקוף הודיע רשמית כי שעון החול התהפך, לאחר השלמת הנסיגה הישראלית הודיעה רשמית כי החלו 72 השעות להשבת כלל החטופים

יאיר אמר | חדשות סרוגים
י"ח תשרי התשפ"ו
שליח טראמפ מודיע: "התחילו 72 השעות להחזרת החטופים"
שליח טראמפ מודיע: "התחילו 72 השעות להחזרת החטופים" צילום: שליח הבית הלבן סטיב וויטקוף (צילום: נועם גלאי\שאטרסטוק)

השליח המיוחד של נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ, סטיב וויטקוף, הודיעה רשמית כי ישראל סיימה את הנסיגה המלאה אל "הקו הצהוב" בתוך שטח הרצועה, והוסיף כי מרגע זה לחמאס יש 72 שעות בלבד לשחרר את החטופים.

שליחו המיוחד של הנשיא, אישר בהודעה רשמית כי הושלם שלב ההכנות למימוש החלק הראשון של תוכנית טראמפ לסיום המלחמה.

וויטקוף הודיע ברשתות החברתיות: "‏סנטקום אישרה כי צבא ההגנה הישראלי השלים את השלב הראשון של הנסיגה לקו הצהוב בשעה 12:00 שעון מקומי. תקופת 72 השעות לשחרור בני הערובה החלה"

“תנצרו את הרגע הזה”: דברי הפרידה המרגשים של מפקד גדוד צבר
“תנצרו את הרגע הזה”: דברי הפרידה המרגשים של מפקד גדוד צברצילום: “תנצרו את הרגע הזה”: דברי הפרידה המרגשים של מפקד גדוד צבר

על פי הודעת השליח, צבא ארצות הברית אישר רשמית כי ישראל נסוגה אל קו הפסק האש המוגדר, בו תחזיק ישראל ב-53% משטח עזה, כהכנה לשלב שחרור החטופים. כעת מגיעה תורו של חמאס להשלים את חלקו בעסקה.

ישראל סטיב וויטקוף עסקת חטופים