ראש הממשלה בנימין נתניהו הגיע לעצרת האו"ם ה-80, ונואם בפני העצרת המרכזית, צפו בשידור החי:
ראש הממשלה נתניהו הגיע לפני דקות בודדות לבניין מטה האו"ם, וצפוי לשאת את נאומו תוך זמן קצר.
ראש הממשלה נתניהו החל את דבריו בפני עצרת האו"ם, דיפלומטים רבים נטשו את האולם בעוד אחרים נשאו מחיאות כפיים סוערות.
ראש הממשלה פתח את הנאום בפני עצרת האו"ם, נתניהו שוחח על הציר האיראני שהקיף את ישראל, ואת הניסיונות של זרועות איראן להשמיד את ישראל.
נתניהו פתח את הדברים בהתייחסות לחטופים והזכיר אותם ראשונים בנאומו: "משפחות יקירינו החטופים, הכלואים במרתפי עזה".
נתניהו המשיך ותיאר את השינויים שהתרחשו במזרח התיכון לאורך השנה האחרונה: "בשנה שעברה עמדתי על דוכן זה והראיתי את המפה הזאת. היא מציגה את קללת ציר הטרור האיראני. ציר זה איים על שלום העולם כולו. הוא איים על יציבות האזור שלנו, ועל עצם קיומה של מדינתי, ישראל.
איראן פיתחה במהירות תוכנית גרעין עצומה לצד תוכנית טילים בליסטיים רחבת היקף. אלה נועדו לא רק להשמיד את ישראל, אלא גם לאיים על ארצות הברית ולסחוט אומות בכל מקום.
מעזה, יחיא סינוואר שלח גלי מחבלים של חמאס. הם פרצו לישראל ב־7 באוקטובר וביצעו מעשי זוועה בלתי נתפסים. מלבנון, חסן נסראללה שיגר אלפי טילים ורקטות על ערינו, והטיל פחד על אזרחינו. בסוריה, הרודן הרצחני אסד אירח את כוחות איראן והידק את חבל המוות סביב צווארינו.
בתימן, החות'ים שיגרו טילים בליסטיים לעבר ישראל, תוך שהם חונקים את הסחר העולמי בפתחו של ים סוף.
אז מה קרה בשנה החולפת? ריסקנו את החות'ים — כולל אתמול, ריסקנו את הציר האיראני, פגענו קשות בתשתיות הגרעיניות של איראן".
ראש הממשלה המשיך בדבריו, והציג את הישגי ישראל מאז נאומו בשנה שעברה:
"אלפי מחבלים נפלו על הקרקע. השמדנו את חימושיו של אסד בסוריה. הרתענו את המיליציות השיעיות של איראן בעיראק. והכי חשוב, מעל לכל דבר אחר שאוכל לומר לכם שעשינו בשנה החולפת, בעשור החולף — ריסקנו את תוכניות הגרעין והטילים הבליסטיים של איראן.
אז הנה המצב כיום: מחצית מהנהגת החות'ים בתימן – איננה. החות'ים שנלחמו בעזה – איננם. חסן נסראללה בלבנון – איננו. משטר אסד בסוריה – איננו. אותן מיליציות באיראן – ובכן, הן עדיין מורתעות. ומנהיגיהן, אם יתקפו את ישראל, גם הם לא יהיו עוד. ומפקדי הצבא הבכירים ביותר של איראן ומדעני פצצת האטום המובילים שלה – ובכן, גם הם איננם".
בנוסף נתניהו התגאה בהישגי ישראל במהלך "מלחמת 12 הימים" כנגד איראן, והודה לנשיא טראמפ על שיתוף הפעולה בהשמדת תוכנית הגרעין האיראנית, והצהיר כי חובה לשמר את הישג: "המלחמה בת 12 הימים של ישראל עם איראן, שאותה קראתי "מבצע הקו העולה" – זה מהתנ"ך – תיכנס לדברי ימי ההיסטוריה הצבאית. טייסינו הנועזים ניטרלו את מערכות ההגנה מפני טילים של איראן ונטלו שליטה בשמי טהראן. וכולכם ראיתם זאת. טייסי קרב ישראלים יחד עם טייסי B-2 אמריקניים הפציצו את אתרי העשרת האורניום של איראן.
אני רוצה להודות לנשיא טראמפ על פעולתו האמיצה והנחושה. הנשיא טראמפ ואני הבטחנו למנוע מאיראן לפתח נשק גרעיני, וקיימנו את ההבטחה הזאת. הסרנו איום קיומי מעל ישראל ואיום מוות מעל העולם התרבותי. הסרנו עננה שחורה שעלולה הייתה לגבות מיליוני חיים.
אבל, גבירותיי ורבותיי, עלינו להישאר דרוכים. עלינו להישאר מפוכחים ודרוכים לחלוטין. איננו יכולים לאפשר לאיראן לבנות מחדש את היכולת הצבאית הגרעינית שלה".
נתניהו המשיך, ועבר לעסוק בנושא העזתי, בו הצהיר כי רוב כוחו של חמאס פורק אך ישראל מחויבת להביא לפירוקו של הארגון בכל דרך בעקבות האיום שהם מהווים על ישראל: "בזכות נחישות עמנו, אומץ חיילינו וההחלטות הנועזות שקיבלנו, ישראל התאוששה מיום האפל שלה והציגה אחת מהחזרות הצבאיות המרשימות ביותר בהיסטוריה. אך עדיין לא סיימנו. היסודות האחרונים, השרידים הסופיים של חמאס, מתחבאים בעיר עזה. הם נשבעו לשחזר את זוועות ה־7 באוקטובר שוב ושוב, לא משנה עד כמה כוחותיהם מצומצמים".
ראש הממשלה נזף בעצרת האו"ם, וטען כי רבים מהם שכחו את ה-7 באוקטובר, ותיאר שוב את הזוועות שהביא חמאס על אזרחי ישראל באותו היום : "גבירותיי ורבותיי, חלק גדול מהעולם כבר לא זוכר את ה־7 באוקטובר, אבל אנחנו זוכרים, ישראל זוכרת את ה־7 באוקטובר".
בנוסף, הפנה ראש הממשלה במפתיע אל סיכה גדולה על דש חולצתו, בה סומן קוד QR. ראש הממשלה חשף כי סריקת קוד זה תוביל לאתר ייעודי בו מוקרן סרטון הזוועת ממעשי ה-7 באוקטובר: "אגיד לכם, גם אתם יכולים לזכור את ה־7 באוקטובר. אתם רואים את הסיכה הגדולה כאן? זה קוד QR. מה שאני מבקש מכם לעשות הוא להרים את הטלפונים, להתקרב בעדשה, וגם אתם תראו מדוע אנו נלחמים ולמה חייבים שננצח. הכל כאן".
נתניהו המשיך ותיאר את זוועות החמאס: "ב־7 באוקטובר ביצעה חמאס את המתקפה הקשה ביותר על יהודים מאז השואה. הם טבחו ב־1,200 חפים מפשע, כולל למעלה מ־40 אמריקאים ואזרחים זרים ממדינות רבות המיוצגות כאן. הם ערפו ראשים של גברים. הם אונסו נשים. הם שרפו תינוקות בחיים. הם שרפו תינוקות בחיים מול הורי הילדים. איזה מפלצות. ואלו המפלצות שלקחו למעלה מ־250 אנשים כבני ערובה. ובתוכם היו ניצולי שואה, סבתות — סבתות ונכדיהם. מי לוקח כבני ערובה סבתות ונכדים? חמאס".
ראש הממשלה המשיך והתייחס למצב החטופים ברצועה: "עד כה החזרנו הביתה 207 מהחטופים הללו, אבל 48 עדיין נמצאים במרתפי עזה. 20 מהם חיים — רעבים, עינויי, מנועים מכל אור יום, מנועים מכל אנושיות".
בנוסף, פירט ראש הממשלה את שמותיהם של כלל 20 החטופים החיים מול עצרת האו"ם:
"מתן אנגרסט, גלי וזיו ברמן, אלקנה בוחבוט, רום ברסלבסקי, נמרוד כהן, אריאל ודוד קוניו, גיא גלבוע דלל, אביתר דוד, מקסים הרקין, איתן הורן, שגב כלפון, בר קופרשטיין, עומרי מרן, איתן מור, יוסף חיים אוחנה, אלון אהל, אבינתן אור, מתן צנגאוקר".
לאחר שנקב בשמותיהם של כלל החטופים, הודיע ראש הממשלה כי הוא מתכוון לפנות ישירות אל החטופים ברצועה, בעזרת הרמקולים שהוצבו ברחבי הרצועה על ידי צה"ל: "עכשיו, גבירותיי ורבותיי, אני רוצה לעשות משהו שמעולם לא עשיתי קודם. אני רוצה לדבר מפורום זה ישירות לאותם חטופים באמצעות רמקולים. הקפתי את עזה ברמקולים עצומים שמחוברים למיקרופון הזה, בתקווה שחטופינו היקרים ישמעו את המסר שלי. ואמור זאת קודם בעברית ואחר כך באנגלית".
נתניהו פנה ישירות לחטופים והצהיר: "אחינו הגיבורים, מדבר ראש הממשלה בנימין נתניהו, אני פונה עליכם מאז מבימת האו"ם. לא שכחנו אתכם, אפילו לא לשנייה. עם ישראל איתכם. ואנחנו לא נשקוט ולא נרפה עד שנציל את כולכם הביתה, החיים והחללים כאחד".
נתניהו הוסיף וחשף בפני עצרת האו"ם כי בעזרת יכולות המודיעין הישראלי, נאומו משודר באופן חיי לכלל הטלפונים ברצועה. גם של אזרחי עזה וגם של מחבלי חמאס: "גבירותיי ורבותיי, הודות למאמצים מיוחדים של המודיעין הישראלי, דבריי משודרים כעת גם לטלפונים הניידים בעזה בשידור חי. לכן — למנהיגי חמאס הנותרים ולסוהרים של חטופינו — אני אומר עכשיו: הניחו את נשקכם, שחררו את בני עמי, שחררו את החטופים, את כולם, כל 48, שחררו את החטופים עכשיו. אם תעשו זאת — תחיו. אם לא — ישראל תצוד אתכם. גבירותיי ורבותיי, אם חמאס תסכים לדרישותינו, המלחמה יכולה להסתיים מיד".
ראש הממשלה תיאר כיצד יכול להיראות סיום המלחמה, במידה וחמאס יכנע, ישחרר את החטופים ויניח את נשקו: "אם חמאס יסכים לדרישותינו — המלחמה יכולה להסתיים כאן ועכשיו. עזה תנוטרל מבחינה צבאית, ישראל תישאר עם השליטה הביטחונית העליונה, ותוקם רשות אזרחית שקטה על ידי תושבי עזה ואחרים המחויבים לשלום עם ישראל".
מהזירה המקומית, וההישגים והשינויים במזרח התיכון, פנה נתניהו לזירה העולמית., בה הפציר באזרחי העולם להכיר בכך שאויבי ישראל הם גם אויבי המערב: "מי מהאויבים של ישראל צועק מוות לאמריקה? נכון, כולם!". הודיע ראש הממשלה.
נתניהו המשיך ופנה לנזוף במנהיגי העולם על פנייתם כנגד ישראל, האשים אותם בצביעות, בכניעה ובחולשה מוסרית: "רבים ממנהיגי העולם נשברו. הם נשברו תחת לחץ של תקשורת מוטה, של בסיסי תמיכה איסלאמיים רדיקליים ושל המונים אנטישמיים. יש פתגם מוכר — כשהדברים מסתבכים, החזקים קמים ופועלים. ובכן, לרבים מהמדינות כאן, כשהדברים הסתבכו — הן נכנעו.
וזהו התוצאה המבישה של אותה התמוטטות. במשך רוב השנתיים האחרונות נאלצה ישראל להילחם במלחמה על שבע חזיתות נגד הברבריות, ורבות ממדינותיכם עמדה נגדנו. להדהים, בזמן שאנו נלחמים במחבלים שרצחו רבים מאזרחיכם — אתם נלחמים בנו. אתם מגנים אותנו, מחרימים אותנו, ומנהלים נגדנו מלחמה פוליטית‑משפטית — מה שנקרא "lawfare".
אני אומר לנציגי אותן מדינות: זו אינה האשמה נגד ישראל — זו האשמה נגדכם. זו האשמה נגד מנהיגים חלשים שמהללים את הרע במקום לתמוך באומה שחייליה האמיצים מגינים עליכם מפני הברברים על הסף. הם כבר חודרים אל שעריכם. מתי תלמדו? אי אפשר לפייס את הג'יהאד, ולא תימלטו מהסערה על ידי הקרבת ישראל. כדי להתגבר על הסערה הזו — עליכם לעמוד לצד ישראל".
בנוסף, תקף ראש הממשלה את הטענות נגד ישראל בנושא ביצעו "רצח עם" והאשמות דומות: "קחו את ההאשמה הכוזבת של רצח עם. נטען שישראל מכוונת במכוּון לאוכלוסייה האזרחית. גבירותיי ורבותיי, ההיפך הוא הנכון. ראש מרכז ללימודי לחימה עירונית— קולונל ג’ון ספנסר — הוא אולי המומחה הגדול ביותר בעולם ללחימה עירונית. והוא אומר: ישראל נוקטת אמצעים לצמצום נפגעים אזרחיים יותר מכל צבא אחר בהיסטוריה.
ובגלל העבודה הזאת, היחס בין נפגעים לא-לוחמיים לנפגעים‑לוחמים נמוך מ‑2 ל‑1 בעזה. זה יחס נמוך להפליא, נמוך יותר ממלחמות נאט״ו באפגניסטן ובעיראק — במיוחד כשמתייחסים לכך שעזה היא אחת מהאזורים העירוניים הצפופים ביותר על פני כדור הארץ. יש לה מאות קילומטרים של מנהרות טרור מתחת לאדמה, ובראשיהן מגדלי טרור רבים מעל הקרקע, ואלפי מחבלים הטמונים במנהרות ובמגדלים האלה בתוך אזורים אזרחיים".
נתניהו המשיך ותקף את האבסורדיות של הטענות כנגד ישראל, ואל מול המציאות ברצועה: "אם אתם רוצים לראות אילו צעדים נוקטת ישראל כדי להימנע מנפגעים אזרחיים במלחמה הזאת — הסתכלו על מה שאנחנו עושים עכשיו בעיר עזה, הסערה האחרונה של חמאס, אחת משתי הסערות האחרונות. במשך שלושה שבועות ישראל הפילה מיליוני עלונים, שלחה מיליוני הודעות טקסט וביצעה אינספור שיחות טלפון שבהן דחקה בתושבים האזרחיים לצאת מעיר עזה לפני כניסת כוחותינו. ובאותו הזמן חמאס משתלט על אוטובוסים, בתי ספר, בתי חולים ובנייני דירות, ומנסה בכוח למנוע מהאזרחים לצאת — להשאיר אותם במצב של סכנה. ולעתים הוא מאיים עליהם בנשק אם ינסו לעשות זאת.
למרות איומיו של חמאס, כמעט 700,000 תושבים מעזה — כמעט שלושה רבעי מיליון — כבר נענו לקריאותינו ועברו לאזורי ביטחון. ואני רוצה לשאול אתכם שאלה פשוטה, שאלה הגיונית ופשוטה: האם מדינה שמבצעת רצח עם תפציר באוכלוסייה האזרחית שהיא כביכול מטרתה לצאת ממעגל הסכנה? האם לא נעדיף להגיד להם — שבו ותהיו שם — אם רצוננו היה לבצע רצח עם? אנחנו מנסים להוציא אותם, וחמאס מנסה להשאיר אותם בפנים.
והאשמה הזו כל כך חסרת יסוד. ההשוואה לרצח עם — טבח המוני של אוכלוסיות. מה, הנאצים ביקשו מהיהודים לצאת, לנסות לצאת, ללכת החוצה?".
ראש הממשלה המשיך את דבריו, ופנה לצאת כנגד טענות ה"הרעבה" ברצועה, ותקף שוב את עיוות המציאות של המערב:
"ישראל מואשמת בכך שהיא בכוונה מרעיבה את תושבי עזה, בעוד שישראל בכוונה מאכילה את תושבי עזה. מאז תחילת המלחמה ישראל הכניסה לעזה יותר מ-2 מיליון טון של סיוע הומניטרי. זה טון לכל אזרח, 3,000 קלוריות לאדם ליום.
איזו מדיניות הרעבה? אם יש תושבי עזה שאין להם מספיק אוכל זה משום שחמאס גונב את הסיוע, גונב אותו ומוכר אותו במחירים מופקעים – וזאת כדי להזין את מכונת המלחמה שלו. בחודש שעבר אפילו האו"ם, לא בדיוק גוף תומך של ישראל, בחודש שעבר אפילו האו"ם הודה שחמאס ומיליציות חמושות אחרות שדדו 85% מהמשאיות, ולכן יש חוסר. אלה שמאשימים אותנו ברצח עם והרעבה, הם אותם כוחות שהאשימו אותנו בימי הביניים בהרעלת בארות ובשימוש בדם נוצרים להכנת מצות בפסח. האנטישמיות לא נכחדה כלל, היא רק חוזרת עם עלילות הדם שלה, השקרים הממוחזרים ומועלים שוב ושוב".
נתניהו המשיך והטיל את האשמה לעליה באנטישמיות בעולם לרגליי טענות כזב אלה המופצות בשמחה על ידי המערב:
"אני רוצה לומר לכם עוד משהו. השקרים האנטישמיים האלה, יש להם תוצאות. בחודשים האחרונים יהודים מותקפים בקנדה, אוסטריה, אוסטרליה, בריטניה, צרפת, הולנד ובמקומות אחרים. כאן באמריקה ניצולת שואה קשישה נשרפה למוות בקולורדו. זוג צעיר בשגרירות ישראל בוושינגטון נורה בברוטליות מחוץ למוזיאון השואה. למרבה השמחה, ממשל טראמפ והנשיא טראמפ נלחמים באנטישמיות, וכל ממשלה כאן צריכה לנהוג כמוהו. אבל במקום זאת, רבים עושים את ההפך. הם נותנים פרסים לאנטישמים הגרועים בעולם.
השבוע מנהיגי צרפת, בריטניה, אוסטרליה, קנדה ומדינות אחרות הכירו ללא כל תנאי במדינה פלסטינית. הם עשו זאת אחרי הזוועות שחולל חמאס ב-7 באוקטובר. זוועות שכמעט 90% מהאוכלוסייה הפלסטינית הריעו להם. אחזור על זה: 90% מהפלסטינים תמכו בטבח 7 באוקטובר. הם חגגו את הטבח, הם רקדו על הגגות, הם זרקו סוכריות, גם בעזה וגם ביהודה ושומרון. "הגדה המערבית", כפי שאתם קוראים לזה.
כך הם חגגו טבח נוסף, את 11 בספטמבר, הם רקדו על הגגות, הם הריעו והשליכו סוכריות. אתם יודעים איזה מסר המנהיגים שהכירו במדינה פלסטינית השבוע נתנו לפלסטינים? זה מסר מאוד ברור: רצח יהודים משתלם".
ראש הממשלה התייחס ופנה ישירות למנהיגים שנתנו לדבריו פרסים אלה לטרור:
"לי יש מסר לאותם מנהיגים: כשהטרוריסטים הגרועים בעולם מריעים להחלטה שלכם, לא עשיתם מעשה נכון, עשיתם מעשה שגוי מיסודו. ההחלטה המחפירה שלכם תעודד טרור נגד יהודים ונגד אנשים חפים מפשע בכל מקום. זה יהיה אות קלון לכולכם.
למעשה כבר הייתה להם מדינה פלסטינית בעזה. אז מה הם עשו עם המדינה הזאת? שלום? דו קיום? לא, הם תקפו אותנו פעם אחר פעם, ללא כל פרובוקציה. ירו רקטות, רצחו את האזרחים שלנו, הפכו את עזה לבסיס טרור שמתוכו הם ביצעו את טבח 7 באוקטובר.
אז הנה האמת הלא נוחה: הדחייה הפלסטינית החוזרת לפתרון של שתי המדינות הוא שמניע את הסכסוך הזה כבר יותר ממאה שנים. זה לא היעדר מדינה פלסטינית, אלא הנוכחות של מדינה יהודית. ובעיני זה מדהים ששרי החוץ והמנהיגים שמדברים על זה – איך הם לא יכולים לראות את האמת הפשוטה הזו כשהיא חוזרת על עצמה פעם אחר פעם? ואני רוצה להוסיף עוד משהו. הדחייה הזאת של מדינה יהודית לא נכונה רק לחמאס, היא נכונה גם לרשות הפלסטינית הלכאורה מתונה
עליכם לדעת שהרשות הפלסטינית משלמת לטרוריסטים לרצוח יהודים. ככל שהטרוריסט רוצח יותר יהודים, כך הרשות הפלסטינית משלמת יותר. הרשות הפלסטינית קוראת למבני הציבור שלה ולכיכרות שלה, ולבתי החולים ולבתי הספר שלה על שם טרוריסטים. לא רק רוצחי יהודים, גם רוצחי נוצרים. כמו הנוצרי שנרצח בישראל ע"י טרוריסטים פלסטינים. אבל, אני שומע ממנהיגי המערב, הם אומרים לי "הרשות הפלסטינית הבטיחה לנו שהיא תערוך רפורמה, והפעם זה יהיה שונה", כך הם אומרים לי".
ראש הממשלה תקף את עצם הרעיון לתת מדינה לפלסטינים אחרי אירועי ה-7 באוקטובר:
"לתת לפלסטינים מדינה, מייל אחד מירושלים לאחר 7 באוקטובר, זה כמו לתת לאל קאעידה מייל אחד מניו יורק אחרי אסון התאומים. זה מטורף, זה טירוף ואנחנו לא נעשה את זה. אז הנה מסר נוסף לאותם מנהיגים מערביים: ישראל לא תאפשר לכם לדחוף מדינה פלסטינית לגרוננו. אנחנו לא נבצע התאבדות לאומית, משום שלכם אין את האומץ לעמוד בפני התקשורת העוינת וההמונים שדורשים את הרס ישראל".
לאחר מכן פנה ראש הממשלה לעסוק בהזדמנויות שהמצב החדש במזרח התיכון פתחו בפני העולם, לשלום אמיתי, אך גם הודיע כי לישראל יש קווים אדומים כמו המיעוט הדרוזי בסוריה:
הניצחונות של ישראל על ציר הרשע האיראני פתחו אפשרויות לשלום שלא ניתן היה להעלות על הדעת לפני שנתיים. קחו לדוגמה את סוריה במשך עשורים. הרעיון של שלום בין סוריה לישראל נראה בלתי אפשרי, אך לא עוד. התחלנו מו"מ רציני עם המשטר הסורי החדש. אני מאמין שניתן להשיג הסכם שמכבד את הריבונות הסורית ושומר על הביטחון של ישראל ושל המיעוטים באזור, כולל המיעוט הדרוזי. מהקמת מדינת ישראל, היהודים והדרוזים היו אחים לנשק, נלחמו יחד, דיממנו יחד, בנינו את חיינו יחד.
ישראל לא יכלה לעמוד מנגד כשהדרוזים נטבחו על ידי ג'יהאדיסטים. ואני הוריתי לכוחות שלנו לעצור את הטבח, והם עשו זאת מיד".
נתניהו התייחס גם להתפתחויות בזירת לבנון:
"שלום בין ישראל ללבנון אפשרי אף הוא. אני קורא לממשלה הלבנונית להתחיל אף היא במו"מ ישיר עם ישראל. אני משבח אותה על כוונתה לפרק את חיזבאללה מנשקו, אבל אנחנו צריכים יותר ממילים. אם לבנון תנקוט פעולה אמיתית לפרק את חיזבאללה מנשקו, אני בטוח שאנו יכולים להשיג שלום בר-קיימא. כמובן, עד שזה יקרה, אנו ננקוט כל פעולה שנצטרך כדי להגן על עצמנו וכדי לקיים את תנאי הפסקת האש שהושגה בלבנון. מטרתנו אינה רק לנטר את פעולות חיזבאללה, אלא למנוע ממנה להפר את הפסקת האש ולתקוף אותנו בכל עת. אבל אני בטוח שאם ממשלת לבנון תעמוד בכוונותיה לפרק את חיזבאללה מנשקו, השלום יגיע מהר".
ראש הממשלה חתם את דבריו וחזר על לקחיי ה-7 באוקטובר לישראל, ועל כך שלמרות הלחץ הבינלאומי, לישראל אין כל כוונה להיכנע או להתנצל על הגנה על העם היהודים:
"גבירותיי ורבותיי, הזוועות שהתרחשו ביום חשוך אחד, 7 באוקטובר, הזוועות האלה קרו שוב ושוב במהלך הגלות של העם שלי במדינות העולם. הדם היהודי היה זול, אנשים יכלו לרצוח ולטבוח יהודים מבלי לשלם על כך מחיר. נאלצנו להתחנן בפני אחרים שיגנו עלינו. הקמתה של מדינת ישראל, אין משמעה שהניסיונות לחסל אותנו
יחדלו, אלא שיש לנו את הכוח ללחום עכשיו בחזרה. וזה בדיוק מה שישראל עשתה ועושה מאז 7 באוקטובר. בנינו ובנותינו נלחמו כאריות, החיילים האמיצים שלנו לבשו את מדיהם ורצו לקרב. נשאו עימם חלומות של דורות של יהודים שחיו לפניהם. החלום של עם יהודי חופשי בארצו, במדינת ישראל, מולדתנו מזה אלפי שנים. החלום שיהיה לנו צבא כדי שיוכל להגן עלינו, והחלום של להיות אור לגויים, אור לגויים במובן של חדשנות, לטובת כל האנושות.
מה דעתך בנושא?
6 תגובות
0 דיונים
ס.ג.
אפס מאופס. הבאת אותנו לתחתית התהום
17:12 26.09.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ירבעם
מי היה מאמין שרק שנתיים לאחר הטבח ייאלץ ראש ממשלת ישראל לטוס לניו יורק במסלול עוקף מחשש שיעצרו אותו באירופה, ועוד לקבל יחס של מנודה בזמן שהארכי־טרוריסט מסוריה זוכה להתעניינות...
מי היה מאמין שרק שנתיים לאחר הטבח ייאלץ ראש ממשלת ישראל לטוס לניו יורק במסלול עוקף מחשש שיעצרו אותו באירופה, ועוד לקבל יחס של מנודה בזמן שהארכי־טרוריסט מסוריה זוכה להתעניינות של כוכב רוק? מי פילל שהאיש שהתפאר בהורדת הסוגיה הפלסטינית עומד להפוך בראי ההיסטוריה להרצל הפלסטיני?
המשך 17:08 26.09.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מתנאל
דיקטטור פופוליסט שלא לוקח אחריות על כלום, שמחוקק את חוק ההשתמטות, שיועציו הקרובים ביותר עובדים עבור קטאר, שמינה חשוד באונס ליור ועדת הכספים ושרים עבריינים שלוקחים שוחד. ממשלת השחיתות והשתמטות...
דיקטטור פופוליסט שלא לוקח אחריות על כלום, שמחוקק את חוק ההשתמטות, שיועציו הקרובים ביותר עובדים עבור קטאר, שמינה חשוד באונס ליור ועדת הכספים ושרים עבריינים שלוקחים שוחד. ממשלת השחיתות והשתמטות על מלא.
המשך 17:04 26.09.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
דניאל
מה שרלבנטי כעת הוא המזימה של ביבי וסייעניו לזייף את תוצאת הבחירות. חוץ מזה, כלום.
17:26 26.09.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
משה
נתניהו מביך ועלוב.
16:49 26.09.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אריה
לא הבנתי עדיין לשם מה ביבי נסע לנאום באום אם הוא בכלל לא דיבר על העתיד התמקד אך ורק על העבר היה צריך להשאר בארץ
21:49 26.09.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אריה
לא הבנתי עדיין לשם מה ביבי נסע לנאום באום אם הוא בכלל לא דיבר על העתיד התמקד אך ורק על העבר היה צריך להשאר בארץ
21:49 26.09.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
דניאל
מה שרלבנטי כעת הוא המזימה של ביבי וסייעניו לזייף את תוצאת הבחירות. חוץ מזה, כלום.
17:26 26.09.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ס.ג.
אפס מאופס. הבאת אותנו לתחתית התהום
17:12 26.09.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ירבעם
מי היה מאמין שרק שנתיים לאחר הטבח ייאלץ ראש ממשלת ישראל לטוס לניו יורק במסלול עוקף מחשש שיעצרו אותו באירופה, ועוד לקבל יחס של מנודה בזמן שהארכי־טרוריסט מסוריה זוכה להתעניינות...
מי היה מאמין שרק שנתיים לאחר הטבח ייאלץ ראש ממשלת ישראל לטוס לניו יורק במסלול עוקף מחשש שיעצרו אותו באירופה, ועוד לקבל יחס של מנודה בזמן שהארכי־טרוריסט מסוריה זוכה להתעניינות של כוכב רוק? מי פילל שהאיש שהתפאר בהורדת הסוגיה הפלסטינית עומד להפוך בראי ההיסטוריה להרצל הפלסטיני?
המשך 17:08 26.09.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר