חדשות

דיווח: זו הסיבה שעיתונאים לא יצטרפו לנסיעת נתניהו לאו"ם

לאחר שלשכת רה"מ הודיעה כי עיתונאים לא יצטרפו לטיסתו של נתניהו לעצרת האו"ם בניו יורק, כעת נחשף כי הוחלט על צמצום הנוסעים במטוס בעקבות הארכת מסלול הטיסה והחשש מסגירת השמיים באירופה

דיווח: זו הסיבה שעיתונאים לא יצטרפו לנסיעת נתניהו לאו"ם
צילום: נתניהו בכנף ציון (צילום: אבי אוחיון/ לע״מ)

אחרי שלשכת ראש הממשלה הודיעה בשבוע שעבר כי עיתונאים וחלק מאנשי הפמלייה של נתניהו לא יצטרפו לטיסתו לעצרת האו"ם בניו יורק בשבוע הבא, כעת (ראשון) דווח ברשת i24News על הסיבות שהובילו להחלטה הדרמטית.

לפי הדיווח של הפרשן המדיני עמיחי שטיין, ההחלטה על צמצום הנוסעים במטוס "כנף ציון" של ראש הממשלה התקבלה בעקבות הארכת מסלול הטיסה מישראל לארה"ב, זאת בעקבות החשש שחלק ממדינות אירופה לא יאפשרו למטוס לעבור בשטחן האווירי. כתוצאה, נדרש יותר דלק לצורך הטיסה – דבר שהוביל לצורך בצמצום מספר הנוסעים והציוד על המטוס.

עוד דווח כי החשש מסגירת השמיים ל"כנף ציון" נובעת ממספר סיבות – בראשן המלחמה בעזה והמצב המדיני. סיבה נוספת לכך היא פרשנות משפטית תאורטית, לפיה חברות בית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג לא אמורות לאפשר למי שיש נגדו צו מעצר לעבור בשטח האווירי של המדינה.

בלשכת ראש הממשלה סירבו להגיב לדיווח.

תגובות

3
3
סלומון
14.09.25

שטויות במיץ עגבניות. יאמר לי הכותב האם הוא חושב שיש מדינה מערבים שתיירט את כנף ציון רק כי ראש הממשלה נמצא בטיסה? לא יקום ולא יקרה כדבר הזה. זו אולי משאל לב של ה0מול הרדיקלי שמטוסו של ראש הממשלה ייורט וראש הממשלה ימצא את מותו. חבורה של חולים ללא תרופה.

2
נקווה לטוב ...
14.09.25

הכי חשוב זה אם היה מקום לכל המזוודות של שרה'לה ...

1
צחי קליין
15.09.25

מיום ליום נתניהו מחבל בעצמאות ישראל, ועכשיו דחוף לשים את סמוטריץ במעצר מגן לפני שיחביא את כל הכסף מהאוצר בקרנות סודיות של חברים שלו באמריקה.