יו"ר 'הבית היהודי', שר החינוך נפתלי בנט, התייחס לפני זמן קצר (שני) לפתיחת שנת הלימודים שתיערך בשבוע הבא ודיבר על הרפורמה לכיתות קטנות יותר.
בריאיון לרדיו 'קול חי', אמר בנט כי "ביום שלישי הבא ב – 100 אחוז מבתי הספר בישראל נפתח כיתות עם מספר תלמידים קטן יותר, גיליתי שגם הבת שלי אביגיל שעולה כיתה ברעננה – גם תעלה לכיתה קטנה יותר, לראשונה כל מורה יוכל להגיע לכל תלמיד. וגם בגני הילדים".
בנט סיפר על התקציבים שגייס למען הרפורמה ואמר: "הבאתי 630 מיליון שקלים שדרשתי עוד בעת המו"מ, עמדתי על זה שנקבל את הכסף כבר עכשיו לכל השנים, ותוך 5 שנים נגיע לכל הכיתות. יצאתי לדרך אחרי שבדקתי שיש לנו את הכסף לכל השנים".
לדבריו: "דברים ממש זזים בקצב מואץ. התראיינתי בעבר אצלך, ושאלת אם נצליח לעמוד בכל האתגרים, והנה כעת אנחנו כבר עומדים גם עם סייעת שנייה בגני הילדים וגם עם כיתות מוקטנות".
שר החינוך נשאל על העובדה שרפורמת הקטנת הכיתות לא חלה על רוב בתי הספר החרדים: "חצי מהמוסדות החרדים כלולים ברפורמה של הכיתות הקטנות, 'אל המעיין' והחינוך העצמאי, אני עושה הכל בכדי לכלול את הציבור החרדי בכל הרפורמות וכפי שמגיע להם כאזרחי מדינת ישראל".
בנט הסביר כי "בית ספר שהוא מוכר ואינו רשמי – מקבל הרבה יכולות שאין לחינוך הכללי, למשל הוא יכול למיין תלמידים, דבר שלי זה נורא מפריע, בית ספר צריך לפתוח את שעריו לכולם. כמו"כ, בתי הספר הללו יכולים להכניס תכנים אחרים מבתי הספר הכלליים, לכן המדינה נותנת מוטיבציה לעבור לרשמי, גם במגזר החרדי יש כמה בתי ספר שעברו לרשמי, הם שומרים על צביון חרדי לגמרי אבל הם לא ממיינים תלמידים".
על סוכיית האפליה בסמינרים החרדיים אמר בנט: "אני נגד כל אפליה על רקע עדתי, זה בזוי בעיני, לא אקבל מצב שבית ספר מפלה נערה על רקע עדתי, כולנו יהודים ואכפת לנו מעם ישראל, נעקור את האפליה על רקע עדתי במדינת ישראל, אולם על רקע דתי זה סיפור אחר לגמרי".
על פסיקת בית המשפט העליון כי בשנה הבאה הסמינרים יפעלו על פי רישום אזורי אמר בנט: "אני רוצה שכל מה שאנחנו נקדם יהיה בהסכמה, וכאן הוויכוחים הם בתוך החרדים בין ש"ס ליהדות התורה. אני עם דרך השלום, אני לא אוהב מלחמות, אני רוצה שישבו ביחד, אעשה הכל שיהיה בדרכי שלום. אולם, אם בסוף בכדי למנוע אפליה נאלץ להפעיל עוד כוח – גם את זה אעשה. לא תהיה אפליה לבנות מבנות המזרח", אמר בנט.
על פרסום ההקלטות של אהוד ברק בהם הוא חושף מי התנגד ומי תמך בתקיפה באיראן, אמר בנט: "לא טוב להעביר לאויבינו מי בדיוק תמך בפעולה מול איראן, אני לא מתכוון להשתתף בקרב הבוץ הזה, אני חבר בקבינט הביטחוני, אנחנו קובעים החלטות של חיי אדם. ההדלפות האלו מאוד לא ראויות. אני לא מאמין בדרך הזו, ללכת להתראיין ולספר את הסודות הכי כמוסים של מדינת ישראל".
על פסיקת בג"ץ שהכריחה את סגן שר החינוך יעקב ליצמן לשמש כשר אמר בנט כי "יש לי הערכה גדולה לליצמן שמוביל את הראייה הממלכתית הכללית של המפלגות החרדיות שבדרך כלל מאשימים אותם במגזריות, אבל בפועל ליצמן דואג לכל ילדי ישראל".
על יוזמת הגיור האלטרנטיבי שקמה לאחרונה כנגד הרבנות הראשית לישראל אמר בנט: "הרבנות הראשית לא עושה את עבודה כמו שצריך והיא צריכה לפעול בריבוי הרכבים כמובן על פי ההלכה, וכאן אנחנו מדברים על רבנים גדולים כמו הרב רבינוביץ' שייזמו את העניין, אסור שהמתגיירים הפוטנציאלים יאמרו שהרבנות הראשית לא רוצה יהדות מסבירת פנים על פי ההלכה. יש ברבנות כאלה שלא רוצים להסביר פנים, חד משמעי".
"מה שעשו לגיורים של הרב דרוקמן, ביטלו את כל הגיורים שלו. בא רב ראשי וביטל רטרואקטיבית גיורים של הרב דרוקמן. אתה לא יכול להגיע לאנשים שכבר התגיירו והקימו משפחות ולעשות להם את זה", הסביר בנט את עמדתו נגד הרבנות הראשית".
"אני קורא מכאן לרבנים הראשים שמונו על פי החרדים להתעשת ולתת שירותי דת איכותיים מסבירי פנים ולראות במתגיירים ולרצות אותם, יש לנו 300 אלף ישראלים שהם לא יהודים על פי ההלכה. השיבו את פניהם ריקם עם תשובות לא ענייניות, הרבנות הביאה על עצמה את הבעיות האלו".
על סוגיית גיור הקטינים אמר כי "אני לא רב ולא אתייחס ספציפית לדבר הזה, אני נשען על רבנים מאוד מאוד רציניים, הרב רבינוביץ' הוא דמות מאוד רצינית שמוביל בעולם את עניין הגיור".
בנט סיפר כי "בשנת 99 באתי לרבנות להתחתן עם אשתי, היא באה מרקע חילוני היום היא שומרת מצוות והיה חשוב לי לקרב אותה, הגיע הרב שהיה אמור להדריך אותנו לקראת הנישואין ודיבר איתי על פוליטיקה, איזו חילול השם זה היה".
"אני שוב קורא לרבנות הראשית להקיא מתוכה את הקומבינות והפוליטיקה ויש בהחלט פרקטיקות לא ראויות שלא מייצגות קידוש השם", חתם בנט.
מה דעתך בנושא?
6 תגובות
0 דיונים
שלום
אי אפשר להסתמך על דעת מיעוט של רבנים בנושא כ"כ עקרוני וציבורי, בגלל "הארת פנים".
09:08 25.08.2015שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
האחד
אתה כבר לא מתחבק עם הרב אליהו או הרב דרוקמן? כנראה החליף רב....
07:38 25.08.2015שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
סתם אני
ניקח לדוגמא גיור ילדים. איך מגיירים ילדים ,מהלך רציני בחיים (כמו שצרך להיות), ילדים שלא הייתם מחתימים על צ'ק של אג' 1 אתם מחתימים על המרת דת? מה הקשר בין...
ניקח לדוגמא גיור ילדים. איך מגיירים ילדים ,מהלך רציני בחיים (כמו שצרך להיות), ילדים שלא הייתם מחתימים על צ'ק של אג' 1 אתם מחתימים על המרת דת? מה הקשר בין זה ל"הסברת פנים"? (למה לא לדרוש שיקבל בינתיים חינוך דתי ובגיל 18 יהיה מוכן כבר לגיור כהלכה).
המשך 06:59 25.08.2015שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
לוי
06:07 25.08.2015שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מאיר טוביאס
בנט. כמוהו יש הרבה. הבעיה היא איך הציבור שלנו רואה בו את המנהיג הפוליטי שלנו. אם לא נמצא מנהיג ראוי במקומו נגיע בבחירות הבאות חזרה לארבעה מנדטים.
23:05 24.08.2015שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
עמיחי
חשבתי שהרב דרוקמן הוא הפוסק של בנט.. או שזה רק לקולא ולא לחומרא..
22:00 24.08.2015שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר