הרשות להגנת הצרכן הודיעה על הטלת קנס כספי כבד על רשת הסופרמרקטים המוכרת קרפור. לפי הרשות, החברה פעלה בניגוד לחוק, כאשר לא סימנה מחירים בצורה ברורה והטעתה לקוחות במהלך הקנייה.
מהודעת הרשות עולה כי חברת גלובל ריטייל בע"מ, המפעילה את רשת קרפור בישראל, תקנס בסכום של 1,867,200 שקלים. הבדיקה העלתה כי במספר סניפים ברחבי הארץ נמצאו מוצרים ללא סימון מחיר, לצד מקרים של אי ציון ארץ ייצור – הפרות המהוות עבירה על חוק הגנת הצרכן.
רשת קרפור נכנסה לישראל ב-2022 והפכה במהרה לשחקן משמעותי בתחום הקמעונאות, עם עשרות סניפים ברחבי הארץ. זוהי אינה הפעם הראשונה שבה נמתחת ביקורת על הרשת, אולם מדובר בקנס משמעותי של קרוב לשני מיליון שקלים, אשר נחשב לנדיר יחסית.





תגובות
חצי מהסופר בבית שמש של קרפור לא מסומן!!!
זה לא שקרפור סתם לא סימנה מחירים "בצורה ברורה". החוויה שלי בתור לקוח היא שבהרבה מקרים אין בכלל מחיר, לא על המוצר ולא בקרבת מקום, כך שאין לך מושג כמה תשלם עד שהגעת לקופה. השאלה היא עד כמה שווה לקרפור לשלם 2 מיליון ש"ח ולהמשיך לצפצף על החוק.
כנראה שווה לכולם. פעם היתה אכיפה והמשווקים ישרו קו לטובת הצרכן. עכשיו אין אכיפה אז מזיקים לצרכן.
רוב הסופרים ולא רק קרפור לא מסומנים. למה נטפלים רק אליהם?
כמי שמבקר בהרבה רשתות סופרים, הטענה שלך ממש לא נכונה.
צריך להיטפל לכולם. הם עושים יד אחת נגד הצרכן כי אין אכיפה. גם הבטיחו לנו שקיות עבות בתשלום של 10 אגורות ועובי השקית חזר לדק, חוץ משערי רווחה. נמאס משקרנים וגנבים
כולם נבחנים וחלק כבר קיבלו קנס. הם לא הראשונים בתור וגם לא האחרונים.
המכולות השכונתיות מתעתעות הצרכנים ואינם מפרסמות מחיר. צריך לשאול בקופה על מחירים וכדאי שתשוב להיות אכיפה . זה הועיל.