בראיון ליומן הצהריים ברדיו קול חי עם אלעד קינסט, התייחס שר הדתות ח"כ יעקב מרגי לאפשרות של הקדמת בחירות ולחוק הגיור שיוכל לפי דבריו להוביל לפרישת ש"ס מהקואליציה: " אם ראש הממשלה לא יעמוד בהבטחתו ויבלום את החוק הזה בהמשך דרכו בכנסת אין ספק שזה כבר חציית קווים אדומים וזה יוביל לדיון אמיתי על משבר יותר רציני עד כדי פרישה".

קינסט שאל את השר מרגי האם הוא "מריח בחירות באופק?" והשר מרגי השיב שכן: "מכמה סיבות, תראה אני לא אוכל לומר לך חודש או חודשיים או שלוש אבל מכמה סיבות. הנושא המדיני לוחץ על כולם, נושא דת ומדינה יש מישהו שדואג שלא ירד מסדר היום. הנושאים האלה הם קטליזאטורים,זרזים למשברים קואליציוניים והקדמת בחירות".

אלעד קינסט המשיך לשאול: "כמנכ"ל ש"ס אתה נערך לבחירות כבר?" והשר מרגי השיב: "אין יום אחד שאני לא נערך לבחירות".

בהקשר לחוק הגיור אמר השר מרגי: "אני חושב שהחוק הוא גרוע. החוק מנסה לעשות שני מערכות גיור לחיילים ולאזרחים. אסור שזה יהיה ככה. אסור שיהודי יסתובב פה בארץ עם תעודה של גיור סוג ב' וזה יוביל למשבר. אנחנו במשבר, אתה חושב שאין משבר? אנחנו במשבר. יש משבר של אמון, יש הפקרות קואליציונית הפקרות פרלמנטרית של הקואליציה. ואם ראש הממשלה לא יעמוד בהבטחתו ויבלום את החוק הזה בהמשך דרכו בכנסת אין ספק שזה כבר חציית קווים אדומים וזה יוביל לדיון אמיתי על משבר יותר רציני עד כדי פרישה".